Reperul
Social

Succes al elevilor gălățeni la un concurs internațional de robotică | GALERIE FOTO

* Victorie a echipei de robotică „Sophia Science” din Galați la concursul de robotică educațională „First Lego League Junior” pentru copii sub zece ani, care a avut loc în Statele Unite ale Americii, la Detroit, în perioada 24-27 aprilie *

Romania și orașul Galați au fost reprezentate la această întrecere de echipa „Apollo18 Transformers” de la clubul de robotică „Sophia Science”, iar cei mici s-au întors din SUA cu premiul „Cooperative Poster Award” pentru lucrul în echipă.

Este un premiu muncit și meritat, cam al cincilea în ierarhia concursului, premiu pe care l-am obținut în competiție cu alte 60 de echipe din foarte multe țări ale lumii”, a declarat Marinela Buruiană, mentorul și antrenorul echipei din Galați.

Ea a mai precizat că tema proiectului a fost realizarea unui sistem robotizat care poate ajuta omenirea să realizeze baze permanente pe lună. Copii au stabilit mai întâi ce resurse sunt necesare pentru a supraviețui pe lună, cum pot fi acestea obținute și cum pot fi transportate și stocate acolo. Apoi au construit și programat roboți care să-i ajute în demersul lor.

Echipa din Galați a fost apreciată și pentru modul în care și-a prezentat proiectul.

Doi reprezentanți ai echipei, Teodor Ifrim și Matei Butunoi, au vorbit în fața a peste 35.000 de participanți de la toate categoriile de concurs și de vârstă a competiției despre experiența lor și despre valorile fundamentale pe care le-au învățat și aplicat în cadrul proiectului: descoperire, inovare, incluziune, impact, lucrul în echipă și distracție”, a mai completat Marinela Buruiană.

Echipa care a reprezentat Galațiul la prestigioasa competiție a fost comusă din elevii Elena Maria Popescu, Matei Butunoi, Teodor Ifrim, Matei Alexandru Patilea, Nicolas Andrei Trenchea și Tudor Radu.

Postări asemănătoare

Escrocii care folosesc metoda ”Accidentul” au inventat varianta de pandemie

Maria Vlad Romaniţă

O fetiţă de 5 ani din Schela, în comă alcoolică după ce a băut vin crezând că e suc

Maria Vlad Romaniţă

A fost semnat contractul colectiv de muncă la ArcelorMittal Galaţi. Vezi aici cu cât cresc salariile în combinat în 2018

Reperul