Reperul
Eveniment Galati

Surpare în centrul Galațiului

* Pentru siguranță, traficul a fost închis pe două dintre străzile din centrul orașului *

Pământul s-a surpat în centrul orașului în această dimineață, creându-se un crater de toată frumusețea. Imediat după surpare, mai multe echipe ale societății de furnizare a apei potabile din oraș și-au făcut apariția în zonă și au început excavările. Pentru siguranță, dar și pentru efectuarea lucrărilor de excavare, traficul a fost închis pe două dintre străzile din centrul orașului. Societatea de furnizare a apei, Apă Canal, va face o anchetă pentru a stabilli ce a stat la baza surpării, în groapa recent formată fiind și apă.

„Pare a fi pur și simplu un accident de teren, nu am semnalat nicio avarie anterior producerii acestuia, de aceea vă spunem că este posibil ca în mișcare să fie antrenată conducta de apă”, a precizat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt de la Apă Canal Galați.

O numeroasă echipă a companiei Apă Canal este prezentă la fața locului și face săpături pentru a determina cauza. Primăria Galați a transmis un comunicat de presă în care informează că „în urma accidentului de teren care s-a produs pe strada Navelor, circulația este restricționată pe tronsonul cuprins între strada Egalitătii și strada Domnească, pentru siguranța tuturor participanților la trafic. În prezent, sunt luate măsuri de semnalizare rutieră a zonei afectate, iar echipe ale SC Apă Canal SA execută lucrări pentru remedierea avariei apărute la rețeaua de apă și aducerea terenului la starea inițială. Precizăm că SC Apă Canal SA Galați are în derulare proiectul de investiții „Reabilitare rețea apă potabilă municipiul Galați, Centru, str. Navelor”.

Postări asemănătoare

Marian Coman: Zona Brăila-Galați devine un sat de bătrâni

Sorin Rugină

Două case au ars în urma unui scurtcircuit astăzi, în Galaţi

Mort în mașină lângă platoul Sălii Sporturilor. Polițiștii anchetează decesul suspect