Reperul
Eveniment Galati

Suspiciune de infectare cu noul coronavirus la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați are activitatea suspendată pentru ziua de joi, 16 iulie, după ce a apărut o suspiciune de infectare cu noul coronavirus printre angajați. Astfel, a fost luată decizia ca toți lucrătorii instituției să rămână acasă, în izolare, până când va veni rezultatul testului pe care persoana suspectă și l-a făcut. Dacă rezultatul va fi pozitiv, atunci activitatea serviciului va fi suspendată și vineri.

”Am fost anunțați că una dintre persoanele care lucrează acolo este suspectă de COVID-19, drept pentru care am decis suspendarea activității pentru astăzi. În cursul zilei de astăzi vom primi rezultatele acestui test și dacă se va confirma că această persoană este infectată cu SARS-COV-2, atunci activitatea va fi suspendată și mâine. Vom începe ancheta epidemiologică în acest sens și vom lua toate măsurile necesare pentru ca virusul să nu se propage în instituție. În acest moment nu știm când vom relua activitatea, dar vom colabora cu Direcția de Sănătate Publică în această anchetă epidemiologică pe care o vom desfășura, repet, în cazul în care se va confirma că persoana respectivă este pozitivă. Dacă nu este pozitivă, mâine se va deschide serviciul, dacă este pozitivă vom lăsa închis și mâine și vom face toate demersurile pentru ca instituția să se deschidă în deplină siguranță atât pentru lucrătorii ei, cât și pentru toate persoanele care vor veni acolo, fie să înmatriculeze autovehicule, fie să își elibereze premise”, a declarat Oana Nae, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați.

Pe lângă faptul că cei 20 angajați ai instituției au fost sfătuiți să stea acasă, decizia de suspendare a activității a afectat și foarte mulți gălățeni care aveau programări. ”Pentru astăzi erau aproximativ 400 de programări, toate aceste programări vor fi reluate la o dată ulterior. În cel mai scurt timp posibil, vom anunța momentul în care va fi reluată activitatea atât pe pagina Instituției Prefectului, cât și prin intermediul mass-media. Angajații sunt sfătuiți să se testeze doar în cazul în care persona care a mers să se testeze și este suspectă va avea rezultat pozitiv, deocamdată așteptăm rezultatul testului. În acest moment  nu se efectuează niciun fel de probe, nici teoretice, nici practice”, a conchis Oana Nae.

Postări asemănătoare

A ascuns 60 de kilograme de peşte sub iarbă cosită

Maria Vlad Romaniţă

Cadavre de porci care pluteau pe Dunăre, recuperate de pompierii brăileni

Reperul

Poliţia Locală demarează joi planul Parcarea 2018

Maria Vlad Romaniţă