Reperul
Eveniment Galati

Suspiciune de pestă porcină africană la Cavadinești

* Preventiv, autoritățile au ucis 42 de porci din gospodăria de la Cavadinești în care a apărut suspiciunea de pestă porcină africană *

A apărut o nouă suspiciune de pestă porcină africană în județul Galați. De data aceasta, la o anexă gospodărească din extravilanul comunei Cavadinești. Localitatea se află în nord-estul județului Galați, aproape de granița cu județul Vaslui.

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a aproba un plan de măsuri. “Potrivit prevederilor legale, s-a aplicat măsura sacrificării prin ucidere preventivă a celor 42 de porci din exploatație și s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala și punerea sub supraveghere clinică a suinelor din comuna Cavadinești. Prin ordin al prefectului s-a constituit și comisia de evaluare a despăgubirilor ce se cuvin proprietarului, potrivit prevederilor H.G. 1214/2009 modificată și completată prin H.G. 484/2018”, a comunicat Prefectura Galați.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, însă virusul are un impact economic major.

Postări asemănătoare

Transportul porcilor este interzis la Galați, pe ambele maluri ale Dunării

Maria Vlad Romaniţă

#AbsentNemotivat100Ani – Și EU sunt Român, o campanie de promovare a persoanelor cu dizabilități

Reperul

Cercetați pentru evaziune fiscală

Reperul