Reperul
Economic Investitii

T. Sandu: „E foarte complicat să creezi o industrie a turismului la Galați”

Pandemia a afectat și bruma de turism care se mai făcea în zona Galați-Brăila. În ciuda faptului că unii întreprinzători s-au adaptat la cererea pieței economice, turismul, în special cel de business, s-a diminuat. Omul de afaceri, Traian Sandu, a explicat aseară, în cadrul emisiunii „Interviurile Reperul TV” din ce cauză în zona Galați-Brăila industria turismului nu funcționează așa cum trebuie.

„Ca să creezi o nouă industrie în Galați, mă refer la industria turismului, e foarte complicat. Ea funcționează, există, dar este limitată. Turismul de business, de exemplu. Hotelurile din Galați și toate facilitățile din oraș sunt dedicate, aproape în exclusivitate, acestui lucru. Dacă zona este economic dezvoltată, circulația turistică pe partea de afaceri va fi intensă. Pe partea culturală e altă discuție. Avem teatre, muzee, dar trebuie să existe acel avantaj competitiv, acea diferențiere. Oamenii vor tinde să se ducă la branduri. Potențial este indiscutabil, problema este că nu a existat când a trebuit. Nu a existat reprezentarea, viziunea. Această zonă Galați-Brăila… cineva când a împărțit țara pe zone a zis: voi, Galați-Brăila (nu cum a făcut bunul Dumnezeu, împărțind pe zile), vă ocupați de industrie și poate și de ceva comerț, cu Dunărea. Turismul, lăsați-l la Brașov sau pe Litoral. Așa s-au întâmplat lucrurile. Ca să schimbi acum, trebuie să existe o voință extraordinară care înseamnă viziune, trebuie să existe resurse financiare extraordinare, multă competență și îmbinarea acestor factori este foarte complexă”, a declarat la Reperul TV, Traian Sandu, președintele Grupului de firme ”Galtour-Dunărea”.

Traian Sandu a mai adăugat că deși există interes din partea celor două administrații din Galați și Brăila pentru dezvoltarea zonei, nu există un plan pe termen lung.

„Nici administrația locală de la Galați, nici cea de la Brăila nu au o gândire planificată pe termen lung care să conducă la dezvoltarea industriei. Dezvoltarea unor puncte de interes există, se vede. Se alocă bani din bugete proprii, din bugete europene, se investește atât cât se poate, dar e mult mai complex să faci dintr-o zonă o destinație turistică în înțelesul care există acum în lume. Când te duci în Barcelona ai un perimetru turistic, dacă te duci la Atena vezi istoria. Vorbim de Maldive; acolo s-a investit foarte mult în resorturi. Noi suntem într-o dezordine: facem ceva în nordul litoralului, nu facem nimic în sud, acum ne-am apucat de construcții imobiliare, dar să nu ne așteptăm ca milioane de clienți să vină și să ia cu asalt turismul național”, a mai adăugat la Reperul TV, Traian Sandu.

Postări asemănătoare

Primarul Brăilei: Taxa pe apa pluvială ar putea fi înjumătățită din luna aprilie

Reperul

Schema de ajutor de stat pentru firmele din sectorul HoReCa urmează să devină operațională

Reperul

Cum poți afla online ce vechime în muncă ai acumulat

Reperul