Reperul
Eveniment Galati

Tâlhărie la Tecuci: Doi bătrâni au fost jefuiţi de bani şi aur şi bătuţi crunt

* Bărbatul, în vârstă de 75 de ani, este acum în spital, în comă *

Doi bătrâni din Tecuci, un bărbat în vârstă de 75 de ani şi o femeie de 72 de ani, abia întorşi de la înmormântarea unei rude, au fost atacaţi de un grup de tâlhari. Oamenii au fost luaţi din somn de bărbaţii care nu purtau cagule. Aceştia i-au sufocat şi le-au cerut să nu ţipe şi să le spună unde sunt banii şi aurul, apoi i-au bătut.

Bătrânul a încercat să se lupte cu ei pentru a-şi salva soţia, dar atunci atacatorii – trei, patru sau mai mulţi, spun rudele – l-au lovit numai în cap pe septuagenar, care este şi cardiac. “Pe tata aproape că l-au omorât. Au fugit cu aur şi cu bani. Erau vreo patru, nu aveau cagule. Acum, aici, la Galaţi, la spital, deşi l-au operat pe tata, ni s-a spus că este grav, nu se ştie dacă scapă. L-au bătut de l-au nenorocit”, spunea Florin Ciornei, fiul victimei.

Tâlharii au fugit cu mai multe bijuterii din aur pe care bătrânul le avea în casă. Se pare că este vorba de o salbă printre ele, dar şi de câteva sute de euro.

Poliţiştii au început o anchetă, dar, deocamdată, nu au identificat nici unul dintre autori. “În cauză există un cerc de suspecţi şi se efectuează cercetări sub comanda unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie”, a precizat cms. şef Cristina Tatulici, de la IPJ Galaţi.

Mai multe rude ale bătrânului, care acum este în comă, au ocupat spaţiul verde din faţa Policlinicii Spitalului. Un echipaj al Jandarmeriei a fost solicitat să intervină. Jandarmii au legitimat persoanele şi le-au cerut să respecte ordinea şi liniştea publică.

Postări asemănătoare

Focarul de COVID 19 de la Județean se extinde de la o zi la alta, ajungând la 38 de cadre medicale și de îngrjire

Maria Vlad Romaniţă

Seară neagră pentru pietoni. Doi bărbaţi au fost răniţi grav în două accidente rutiere în Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

18 focare de pestă porcină africană confirmate la Brăila

Reperul