Reperul
Economic Eveniment

Târg de joburi și stagii de practică pentru studenți și absolvenți

Reprezentanții a zeci de firme, din diverse domenii, din Galați, Brăila, dar și din alte județe au venit astăzi la Universitatea ”Dunărea de Jos” pentru a participa la Târgul de joburi și stagii de practică pentru studenții și absolvenții Universității gălățene. Organizat în holul instituției de învățământ, târgul a trezit interesul studenților mai ales a celor din primii ani. Unii studenți căutau orice job de vară, alții variante de internship sau part time pentru a avea mai mulți bani pentru distracție.

Au fost prezente 52 de companii mari și instituții publice care oferă stagii de practică internshipuri și locurile de muncă din piața regională. Am considerat că este de datoria noastră să punem angajatorii mari și medii la un loc cu absolvenții și studenții noștri. Încercăm să devenim liantul dintre studenți și mediul economic regional“, a precizat prorectorul Universității ”Dunărea de Jos”, Alexandru Nechifor.

Unele dintre ofertele angajatorilor sunt țintite pe specalizările căutate. Veniturile pot să ajungă de la burse cât salariul minim pe economie sau la joburi de entry level cu salarii mediii. Printre cele mai bune oferte sunt în domeniul IT, unde salariile depășesc salariul mediu pe economie, iar viitorii angajați pot munci și remote sau hibrid.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Universitatea „Dunărea de Jos”, în topul universităților de prestgiu

Reperul

(VIDEO) Proiect amplu care vizează decarbonizarea, pentru Galați

Reperul

Bursa locurilor de muncă: multe joburi, puţini interesaţi

Maria Vlad Romaniţă