Reperul
Eveniment

Tăriceanu, la Galați, în ziua protestului #șîeu: Ritmul de construcție a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent

* Președintele ALDE a afirmat că vina le aparține tuturor celor au condus, în ultimii 30 de ani, Guvernul și Ministerul Transporturilor *

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, însoțit de Dan Barbu și Adrian Gerea, membri ALDE ce se află pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, precum și de Daniel Chițoiu, secretarul general ALDE, au susținut o conferință de presă la noul sediu ALDE din Galați. Președintele ALDE a prezentat o parte a listei pentru europarlamentare având-o drept cap de listă pe Norica Nicolai. Tăriceanu a ținut să precizeze și că un sondaj CURS pe București arată că la europarlamentare ALDE ar obține 19%, procent care ar situa partidul peste PNL.

Tăriceanu a mai spus că acceptarea României în spațiul Schengen va fi o prioritate pentru europarlamentarii ALDE. Perioada de tranziție, care durează deja de 12 ani, trebuie să se încheie. Deja intervin chestiuni politice și se caută scuze permanent, de către diferite state, dintre care Olanda este campioană la scuze.

În legătură cu ordonanța 114, Tăriceanu a precizat că aceasta este încă în lucru, dar că desființarea fondurilor private de pensii este o gogoașă. Taxa pentru bănci nu va mai fi legată de ROBOR, ci de media tranzacțiilor efective din ultimele trei luni. Ordonanța va avea două părți – una pentru bănci, una va fi taxa, iar a doua un stimulent pentru creșterea nivelului de creditare. Băncile care vor avea performanță pe creditare vor putea să ajungă și la taxa zero.

Întrebat de autostrăzi, fostul prim-ministru al României și actual șef al Senatului a recunoscut problemele existente pe parte de infrastructură, mai ales în Moldova. ,,Sunt de părere că ritmul de construcție a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent și aici este o responsabilitate partajată a tuturor partidelor care s-au derulat la putere în România în ultimii 20 de ani sau în ultimii 30 de ani. Este un punct critic, pe care trebuie să îl recunosc și care este datorat, așa cum am spus, incapacității successive a celor care au condus Ministerul Transporturilor”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu. Deși acum investițiile în infrastructura în Moldova sunt doar pe hârtie, Tăriceanu susține că este un lucru cât de cât bun că au fost prevăzute în noul buget.

Postări asemănătoare

Accident cu cinci răniți și un mort la Gohor

Maria Vlad Romaniţă

Situație dificilă la Serviciul de Ambulanță Galați

Maria Vlad Romaniţă

Un polițist băut a fost implicat într-un accident rutier

Maria Vlad Romaniţă