Reperul
Cultural Eveniment

“Tata mută munții”, thrillerul în regia lui Daniel Sandu, în premieră la Galați

”Tata mută munții”, thrillerul care ”te ține cu sufletul la gură”, semnat de Daniel Sandu, va putea fi văzut într-o proiecție specială, în prezența echipei, la Cinema ”Ioan Manole” din Galați, pe 17 august, începând cu ora 20:30. Inspirat dintr-o întâmplare reală, Tata mută munții surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

Spectatorii din Galați vor putea vedea filmul în cadrul unui eveniment special – pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul Daniel Sandu la proiecția de marți, 17 august, ora 20:30.

“Talentul lui Sandu a fost anunțat încă din multi-premiatul său lungmetraj de debut, Un pas în urma serafimilor, în care a explorat experiențele chinuitoare ale unui tânăr, preot în devenire, într-un seminar ortodox. În Tata mută munții, accentul cade din nou pe conflictele interioare ale personajelor cu un dramatism perfect conturat”, scriau cei de la The Hollywood Reporter și apreciau lungmetrajul produs de Mobra Films ca fiind “un  film de aventură care-și păstrează inima în tradiția modernă a dramelor românești însă are potențialul să atragă un public larg”.

“Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem ‘maximalist’, pentru public – și încerc cu fiecare film să spun o poveste care să țină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice și atașante”, declara Daniel Sandu care semnează scenariul și regia. Imaginea îi aparține lui Tudor Vladimir  Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, iar montajul lui Mircea Olteanu, Tudor Reu fiind producătorul executiv al filmului. Muzica de pe coloana sonoră este semnată de Petre Ioan Bog, compozitor de origine română, rezident în Los Angeles.

În distribuția spectatorii îi vor putea recunoaște pe actorii: Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar.

Postări asemănătoare

Expoziția „Grigore Antipa 150” are deschiderea miercuri la Complexul Muzeal de Științele Naturii

Reperul

George R. R. Martin în dialog cu Marian Coman: „Cred că o să avem mereu nevoie de poveşti”

Marian Coman

Expoziția “Simetrie și măsură” pe simezele Muzeului de Artă Vizuală

Reperul