Reperul
Eveniment Galati

Taximetristul care și-a ucis gemenii nou-născuți și și-a lăsat soția să moară a fost trimis în judecată

* Bărbatul este acuzat de omor calificat și influențarea martorilor *

Aurelian Ghidionescu, taximetristul gălățean suspectat că în anul 2016 și-a înecat la naștere doi gemeni nou-născuți și i-a băgat în frigider și și-a lăsat soția să moară înainte de a chema ambulanța, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de omor calificat și influențare a martorilor. Bărbatul este cercetat în stare de libertate și nu și-a recunoscut vina. El susține în continuare că soția lui, care a născut acasă, și-a omorât gemenii, iar el a aflat târziu pentru că dormea. Numai că trei dintre copii au povestit că tatăl lor era acasă, că s-a comportat suspect și că le-a și cerut să mintă. Din concluziile rechizitoriului înaintat Tribunalului Galați de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați reiese clar succesiunea faptelor care au dus la o tragedie ce a șocat orașul.

„Momentul 1. Hotărârea comună a soților G. C. A. și G. M. să omoare copilul ce urma să se nască, mai ales că victima G. M. nu fusese la niciun control medical și, prin urmare, nu fusese luată în evidență cu această sarcină. Pentru punerea în aplicare a planului, cei doi soți au luat mai multe măsuri, respectiv victima G. M. a cerut să fie cumpărați saci mai mari cu câteva zile înainte, iar inculpatul G. C. A. a ajutat la amenajarea locului nașterii în baia din locuintă, a dus foarfecul în baie, s-a asigurat că cei șase copii ai familiei nu vor intra în baie, a mascat zgomotele care s-ar fi putut auzi prin punerea în funcțiune a mașinii de spălat rufe.

Momentul nr. 2. Uciderea primul nou-născut imediat după naștere, după ce i-a tăiat cordonul ombilical, prin înecarea într-o găleată cu apă care se afla la o distanță considerabilă de locul unde era așezată victima G. M., așa cum o distanță greu de parcurs dintre locul unde a născut victima G. M. neasistată și locul unde se afla găleata în care a fost înecat primul nou-născut. Concret, este greu de crezut că victima G. M., care abia născuse și urma să dea naștere unui alt copil, tot neasistat, s-ar fi putut ridica din locul unde a născut pentru a se deplasa la găleata din baie, aflată la o distanță de aproximativ 1,5 metri de picioarele sale, pentru a îneca primul nou născut și într-un timp care să facă imposibil de auzit de ceilalți copii aflați în camerele alăturate, plânsetele victimei G. A.

Momentul nr. 3. După nașterea și uciderea primului nou născut (victima G. A.), inculpatul, observând că s-a declanșat expulzarea celei de-a doua victime, a luat hotărârea să o ucidă și pe aceasta (victima G. M.), acționând în aceeași modalitate, respectiv prin înec, în aceeași găleată.

Momentul nr. 4. Ulterior, deși conștientiza starea gravă de sănătate a victimei G. M., care continuă să sângereze și după expulzarea celei de-a doua victime, pentru a nu se afla de fapta sa de a ucide cei doi nou-născuți și pentru a nu fi tras la răspundere penală pentru aceasta, inculpatul G. C. A. a luat hotărârea să nu anunțe autoritătile. Omisiunea inculpatului de a încunoștința autoritătile în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate victimei G. M., care născuse neasistat, a avut drept rezultat decesul acesteia la 3-4 ore de la declanșarea procesului nașterii”, se arată în rechizitoriu.

Între timp, trei copii minori, dintre cei șase ai cuplului, sunt în grija statului și familiei extinse, iar taximetristul s-a recăsătorit acum un an. În continuare nu își recunoaște vinovăția.

Magistrații Tribunalului Galați vor decide în acest caz.

Postări asemănătoare

Bărbat lovit mortal de tren în Gara Piscu

Maria Vlad Romaniţă

Amendați pentru că nu au stat în autoizolare

Maria Vlad Romaniţă

A urcat băut la volan și avea și permisul suspendat

Maria Vlad Romaniţă