Reperul
Eveniment Galati

Țeapă la CAR Târgu Bujor! Sute de oameni care au cotizat zeci de ani au rămas fără bani

* Din conturile CAR-ului lipsesc 200.000 de lei, iar Poliția a deschis o anchetă pentru înșelăciune *

Au contribuit zeci de ani şi au rămas cu ochii în soare și fără banii pe care îi strânseseră, sub formă de cotizație, pentru ajutorul de înmormântare. Este păţania câtorva sute de pensionari din zona orașului Târgu Bujor, care au plătit lunar cotizaţie la o Casă de Ajutor Reciproc din oraș pentru a primi un ajutor după deces. De mai multă vreme, această indemnizație nu a mai fost plătită rudelor celor care au cotizat și au decedat. Asta i-a îngrijorat și revoltat pe cei 500 de membri ai Casei de Ajutor Reciproc, care au mers la Primăria din Târgu Bujor, localitate în care CAR-ul își are sediul pentru a cere ajutorul. Asta după ce, de la contabila asociației de ajutor reciproc, singura care ar mai gestiona totul după decesul președintelui asociației, au aflat că nu mai sunt bani.

„Este o situație foarte gravă, o  asociere care se pare că dă faliment și rămân păgubiți peste 500 de pensionari care de zeci de ani cotizează în speranța că atunci când viața va lua sfârșit cei care se vor îngriji de trecerea lor în neființă să poată primi un bănuț. Este grav ce se întâmplă. Din păcate, autoritataea publică locală nu are nici un fel de responsabilitate. Mai mult decât atât, constat că există un vid legislativ, astfel încât nimeni nu controlează aceste forme asociative care se joacă cu banii oamenilor”, a spus Laurențiu Gâdei, primarul din Târgu Bujor, care a comparat totul cu un joc piramidal.

Una dintre păgubite, care nu a primit nici acum ajutorul de înmormântare pentru soțul ei, a depus deja plângere la Poliție. Deocamdată, polițiștii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Panicați sunt acum și alți pensionari care au cotizat, unii și de 30 de ani, câte 5 lei lunar, ca să aibă rudele lor un ajutor financiar când ei vor deceda, iar acum au rămas fără bani. Între 4.200 și 1.500 de lei ar pierde deponenții, în funcție de cât timp au cotizat. Se pare că din conturile CAR-ului lipsesc aproximativ 200.000 de lei, bani care ar fi trebuit să ajungă la membri. În activele CAR-ului cu pricina se află un apartament evaluat la 45.000 de lei. Chiar dacă acesta va fi vândut, paguba nu va fi acoperită în totalitate. Rămâne de văzut dacă la mijloc a fost fraudă sau proastă gestionare. Contabila CAR-ului nu a dorit să comenteze.

Postări asemănătoare

Imagini inedite | O vidră și-a făcut apariția pe Dunăre, la Galați (VIDEO)

Maria Vlad Romaniţă

Un cioban a dispărut fără urmă de două luni

Maria Vlad Romaniţă

VIDEO: Incendiu puternic la un service auto din Brăila

Reperul