Reperul
Social

Tehnici de Interconectare în Electronică – TIE 2019, organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” și Politehnica București

* Concursul va avea loc în perioada 10-13 aprilie la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați *

În perioada 10-13 Aprilie 2019, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG) se va desfăşura a 28-a ediţie a Concursului profesional studențesc „Tehnici de Interconectare în Electronică” (TIE-2019), organizat de UDJG în parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucureşti şi Asociaţia pentru Promovarea Tehnologiei Electronice (APTE), a anunțat conducerea Universității.

Evenimentul are un caracter itinerant, fiind găzduit de universități din România, cu largul suport al industriei electronice, reprezentată de mari companii din domeniu. TIE este organizat prin rotație, de centrele universitare care au programe de studiu din domeniul Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației: Alba- Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Galaţi, Iași , Oradea, Pitești, Târgoviște, Timişoara.

TIE (www.tie.ro) este o competiţie profesională studenţească al cărei scop este de a promova proiectarea asistată de calculator (CAE-CAD-CAM) a modulelor electronice. Concursul TIE (www.tie.ro) se desfăşoară anual, încă din 1992, și reunește studenți cu competențe în proiectarea PCB, de la toate universitățile din ţară sau din străinătate. Juriul concursului este format din cadre didactice și reprezentanți ai industriei.

Sub brandul TIE s-a dezvoltat o provocare nouă, TIE+, care testează suplimentar abilităţile studenților în domenii conexe, privind integritatea semnalului, management termic şi EMC.

Pe lângă concursul propriu-zis, TIE are ca scop si consolidarea relației dintre industrie şi mediul academic.

Astfel, au loc workshop-uri şi prezentări orale pe diverse teme din domeniu, susținute de universități și companii de prestigiu, având ca obiectiv final, alinierea curriculei din domeniul electronicii la cerințele angajatorilor.

În plus, companiile implicate participă la eveniment cu standuri de prezentare, aducând preocupările lor mai aproape de studenți.

Postări asemănătoare

Ministerul Sănătății pregătește o relaxare a regulilor pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor

Reperul

Încă o zi de proteste la ArcelorMittal Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Galaţiul va celebra Mica Unire cu o paradă de ii româneşti, unele vechi şi de 140 de ani

Reperul