Reperul
Administratie Eveniment

Tehnologie de ultimă generație pentru combaterea infecțiilor nosocomiale, la Spitalul Județean

Primele echipamente medicale au ajuns deja la cea mai mare unitate medicală din Galați. „Este vorba de aproape 90 de echipamente moderne, care vor fi folosite pentru a dezinfecta toate spațiile din spital – saloane, cabinete medicale, secția de terapie intensivă, săli de operație și de tratament.
Sunt sisteme moderne de biodezinfecție prin nebulizare sau cu ajutorul aburului, care distrug inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice.
Mai mult, unele echipamente, cum sunt cele de dezinfecție cu ajutorul aburului, pot fi folosite inclusiv în spațiile în care există pacienți.
Printre echipamentele livrate, se află și o cameră mobilă de izolare, care poate fi amplasată în orice zonă a spitalului. Ea este destinată pentru izolarea pacienților care prezintă simptome ale unei boli infecțioase, pentru a împiedica răspândirea bolii, fiind dotată cu cele mai performante filtre pentru curățarea aerului.
În perioada următoare, la Spitalul Județean vor ajunge alte 230 de echipamente pentru dezinfecție, sterilizare, decontaminare și igienă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Galați (Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul Municipal Tecuci) vor fi dotate cu astfel de echipamente, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei.

 

Postări asemănătoare

VIDEO – Liberalii din CJ Brăila i-au cerut demisia managerului Spitalului Județean de Urgență

Reperul

Fonduri europene pentru modernizarea Blocului G11 din Micro 18

Reperul

DJ 242 Foltești – Tg. Bujor – Vârlezi va fi reabilitat cu peste 68 de milioane de lei

Reperul