Reperul
Administratie Galati

Tensiuni la societatea locală de transport în comun

Societatea de transport local din Galați, Transurb S.A, stă pe un butoi de pulbere. Încasările reduse și scumpirea carburanților a destabilizat și mai mult balanța economică a societății. Pentru a diminua din cheltuieli, conducerea societății a luat decizia de a sista sâmbăta și duminica activitatea controlorilor de bilete, de trafic, dispeceri, biroul de informații și casierele de teren.

Cei aproximativ 40 de salariați ai societății vizați de această măsura au protestat spontan în curtea  societății cerând conducerii o soluție. Ei susțin că în acest mod încasările societății vor fi și mai reduse pentru că în zilele de sâmbătă și duminica nimeni nu–și va mai cumpăra bilet și, în plus, nici nu vor mai avea de unde, odată cu închiderea caselor de bilete. Necazul cel mare îl reprezintă scăderea la salariu cu aproximativ 600 de lei care vine pe fondul scumpirilor în lanț. În plus și șoferii sunt nemulțumiți pentru că li se vor plăti orele suplimentare la 90 de zile , după data la care le-au efectuat efectiv.

Conducerea societății a explicat că s-au luat aceste măsuri pentru că și așa la finalul anului este posibil să nu mai existe buget pentru salarii, astfel încât a încercat să facă economii. Plata orelor suplimentare ale șoferilor la 90 de zile a fost impusă prin modificarea legii bugetului de stat, iar aici societatea nu poate interveni.

Postări asemănătoare

Primarul Galațiului anunță schimbări în administrația locală

Reperul

Sorin Grindeanu: ”Centura Tecuciului, de Cartea Recordurilor“

Maria Vlad Romaniţă

Orban, despre podul suspendat peste Dunăre: “Reprezintă o deschidere a Brăilei și Galațiului către toate coridoarele de transport”

Reperul