Reperul
Social

Tichete educaționale 2023: cum vor fi acordate acestea

Peste 400.000 de preșcolari și elevi din medii defavorizate urmează să primească tichete sociale în valoare de 500 de lei, în anul școlar 2023-2024.

Astfel, se vor putea cumpăra rechizite școlare și îmbrăcăminte, dar se vor aplica și unele măsuri auxiliare. Acest proiect a fost pus în consultare publică de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, părinții copiilor vor depune o cerere la școală.În documentație se arată că aproximativ 410.000 de preșcolari și elevi dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor beneficia de aceste tichete.Schema are în vedere sprijinirea preșcolarilor și elevilor dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional în vederea achiziționării de rechizite școlare și îmbrăcăminte precum și a unor măsuri auxiliare.Sprijinul principal acordat este în valoare de 500 de lei, într-o tranșă unică în fiecare an școlar, începând cu anul școlar 2023 -2024.

Tichetul social va putea fi utilizat în anul şcolar în care se acordă în intervalul anilor școlari 2023 – 2027. Nu se va putea scoate numerar de pe acest tichet/card și nu se va acorda rest.Contravaloarea tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional reprezintă venit neimpozabil.

Postări asemănătoare

Pensionarii și studenții au ieșit în stradă

Maria Vlad Romaniţă

Întâmpinați cu umbrele colorate

Maria Vlad Romaniţă

Cadouri pentru copiii din Republica Moldova de la polițiștii locali gălățeni