Reperul
Braila Eveniment

Tigări de contrabandă, la Brăila

100.000 ţigarete de contrabandă descoperite de polițiștii de frontieră brăileni în urma unor percheziții domiciliare * țigaretele au fost descoperite la domiciliile a doi brăileni în vârstă de 58, respectiv 47 de ani, despre care existau informaţii că au preocupări în sfera contrabandei cu ţigări

 

În data de 28 martie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea unor persoane care aveau preocupări pe linia contrabandei cu produse din tutun. În urma documentării activităţilor infracţionale, în perioada februarie – martie a.c., sub coordonarea procurorului de caz, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au stabilit că cetăţenii români O.V. şi I.M., în vârstă de 58, respectiv 47 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Brăila, desfăşoară activităţi de colectare, transport, depozitare şi comercializare de produse accizabile supuse marcării, cunoscând că acestea provin din contrabandă, obţinând astfel, în mod ilicit, beneficii financiare.

Astfel, în data de 28 martie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, în baza autorizațiilor emise de către Judecătoria Brăila, au desfășurat două percheziţii la domiciliile persoanelor suspecte. În urma percheziţiilor a fost descoperită şi reţinută cantitatea totală de 98.020 ţigarete diferite mărci, de provenienţă R. Moldova şi fără timbru de acciză, în valoare totală de 24.775 lei.

În cauză, faţă de cele două persoane sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni asimilate infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Postări asemănătoare

Nu a acordat prioritate și s-a răsturnat cu mașina

Reperul

Cinci arestaţi, unul plasat sub control judiciar în dosarul de fraudare a sistemului de sănătate

Maria Vlad Romaniţă

Tribunalul a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestarea “consulului”, tânărul fără permis care a distrus două maşini pe Faleza Dunării

Maria Vlad Romaniţă