Reperul
Administratie Braila

Tomograf de ultimă generație la UPU Galați

Un tomograf de ultimă generație a fost cumpărat de Consiliul Județean Galați pentru Unitatea de Primiri Urgențe.

“Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean este extinsă, modernizată şi dotată cu aparatură medicală în cadrul unei investiţii cu fonduri europene. Noua secţie de urgenţe va avea un computer tomograf performant, astfel încât pacientul să fie consultat şi tratat mult mai repede şi mai eficient, fără a se mai pierde timp vital pentru transportul acestuia la CT-ul din interiorul spitalului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Computerul tomograf este dotat cu diverse softuri pentru evidenţierea nodulilor pulmonari, a vaselor de sânge sau pentru optimizarea dozelor de iradiere. După ce aparatul medical va fi calibrat, va demara perioada de testare a noului echipament, după care vor începe procedurile de obţinere a autorizaţiei de la Comisia pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Pe lângă acest computer tomograf, au fost deja achiziţionate şi alte echipamente medicale pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în cadrul proiectului de modernizare a acesteia. 

“Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe au intrat deja în ultima etapă de implementare. Această investiţie va descongestiona serviciul de urgenţe de la Spitalul Judeţean şi va îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale. Astfel, noua Unitatea de Primiri Urgenţe va avea o suprafaţă dublă, de la 700 la aproape 1400 de mp. În plus, circuitele medicale vor fi reconfigurate, astfel încât timpul de aşteptare să scadă. De asemenea, a fost creat un spaţiu special destinat ambulanţelor, astfel încât bolnavii să fie preluaţi de către personalul medical mult mai repede”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea întregii investiţii este de aproximativ 1,5 milioane de euro, fonduri obținute prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Lucrările sunt  realizate de către Asocierea S.C. Moviland Met SRL  & S.C. Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă & SC Submit SRL.

Postări asemănătoare

Anunț Gospodărire Urbană: Iazul din Parcul Viva este din nou populat cu pești

Reperul

Experți: Blocul B8 din Mazepa trebuie să fie consolidat

Maria Vlad Romaniţă

Centru “Respiro” în Galaţi

Reperul