Reperul
Eveniment

Tone de materiale pirotehnice deținute ilegal de un brăilean

Peste 182.000 de petarde, 5.000 de baterii şi tuburi de artificii şi 1.000 de candele romane, fără documente legale, au fost depistate și ridicate de catre poliţiştii brăileni, în urma a două percheziţii domiciliare efectuate ieri, în municipiul Brăila.

Asa cum precizează Biroul de presă al IPJ Braila, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au descoperit în mai multe magazii aproape 4.500 kg. de materiale pirotehnice din clasele 2, 3, F2, F3 ,F4 şi P1. Astfel de articole pirotehnice sunt destinate a fi deţinute sau folosite exclusiv de către pirotehnicieni, în conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, privind regimul materiilor explozive.

“În urma controlului, a reieşit faptul că acestea îi aparţin unui brăilean care nu era autorizat în acest sens. Bărbatul le-ar fi transportat şi depozitat în magazii sau le-ar fi îngropat într-un spaţiu confecţionat din beton armat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele lui, în care continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice. Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare de peste 350.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării”, precizeaza IPJ Braila.

Postări asemănătoare

Încă un deces din cauza COVID19, în căminul privat

Maria Vlad Romaniţă

Vizită ministerială în zonele sinistrate

Maria Vlad Romaniţă

Înșelăciune în haine preoțești

Maria Vlad Romaniţă