Reperul
Social

Tot mai mulți gălățeni internați din cauza virozelor și a pneumoniilor

* Cei mai afectați de viroze rămân copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, în timp ce pneumonie fac mai ales micuții de la 2 la 4 ani *

A crescut numărul gălățenilor diagnosticați cu viroze și pneumonii, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Galați. Cifrele înregistrate săptămâna trecută sunt mai mari decât cele de acum două săptămâni și la pacienții nou diagnosticați, și la cei internați ca urmare a complicațiilor.

,,2.840 de persoane din județul Galați au fost diagnosticate cu viroze respiratorii în ultima saptămână de raportare, față de 2.701, câte s-a înregistrat la anterioara raportare. Copiii de la 5 la 14 ani, unde acum s-au înregistrat 929 de cazuri, față de 926 de cazuri acum două săptămâni, reprezintă în continuare categoria cea mai afectată de viroze respiratorii. 85 de persoane au fost internate în spital în ultima săptămână de raportare, față de 72, câte au fost internate în anterioara săptămână de raportare, din cauza complicațiilor apărute la virozele respiratorii. A crescut de la 173 de cazuri la 221 și numărul gălățenilor diagnosticați a avea pneumonii. Categoria de vârstă cea mai afectată de pneumonii este cea a copiilor de la 2 la 4 ani, unde s-au înregistat acum 68 de cazuri, față de cele 47 înainte. 75 de persoane au fost internate din pricina complicațiilor apărute”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galați.

La nivelul județului Galați nu s-a înregistrat deocamdată nici un caz de gripă în acest nou sezon rece.

Postări asemănătoare

Căldura, și de trei ori mai scumpă la iarnă. Explicații de la Calorgal și de la Primărie

Maria Vlad Romaniţă

Fenomen rar vizibil de la Observatorul Astronomic din Galați

Maria Vlad Romaniţă

Primii pași în cadrul Academiei Liberty – Greensteel

Reperul