Reperul
Eveniment

Trafic de influență pentru un post la spital

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal și a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (3 acte materiale).

În fapt, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în ziua de 20.04.2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, suma de 2.000 de euro de la un martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați. În schimbul banilor, i-a promis denunțătorului că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de asistent medical.

În același context, în ziua de 30.04.2018, a primit, pentru sine, în mod direct, suma de 3.000 de euro de la un alt martor denunțător, pe care l-a lăsat să creadă că ar avea influență tot asupra unui medic din cadrul aceleiași unități medicale din Galați, promițându-i denunțătorului faciliteze angajării la Serviciul de Ambulanță Galați, pe un post de șofer.

Totodată, în zilele de 17 și 19 mai 2018, inculpata a primit, pentru sine, direct, sumele de 3.000 de euro și 500 de euro de la o altă persoană martor denunțător, după ce a lăsat să creadă că are influență asupra unui medic din cadrul aceluiași spital, în schimbul promisiunii determinării medicului respectiv să-i faciliteze reușita la concursul organizat de instituție în perioada 14.05.2018 – 28.06.2018 și, implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră.

În baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Postări asemănătoare

Puși sa măture, după ce au fost surprinși spărgând semințe și aruncând cojile pe jos

Reperul

Record mondial cu o dronă construită la Galați (VIDEO)

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Incendiu izbucnit de la o țigară

Maria Vlad Romaniţă