Reperul
Eveniment Politic

TRANSFER POLITIC: PRIMARUL COMUNEI SMÂRDAN A TRECUT LA PSD

Singurul primar USR din județul Galați, Silviu Zinica, edilul comunei Smârdan, este, de astăzi, membru PSD. Zinica a declarat că la baza deciziei sale a stat faptul că își dorește să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce, iar PSD este echipa care îl poate ajuta în acest sens.

Sunt foarte încrezător în această viitoare colaborare. Cel mai mare grad de profesionalism l-am găsit aici (n.r. în P.S.D.). Am foarte multe de învățat de la această echipă. Consiliul Județean Galați este unul dintre liderii naționali la atragerea de fonduri europene. Pentru comună, singura șansă de dezvoltare sunt fondurile europene. Proiectele pentru Smârdan sunt foarte multe, dar posibilitățile materiale sunt foarte mici. Cu siguranță, în această echipă din care eu voi fi parte am foarte mult de învățat și voi face tot ce ține de mine să mă achit de sarcini. Am mai spus-o și cu altă ocazie: obiectivul meu pentru comuna Smârdan este anul 2036. Am nevoie doar de o echipă bună, sfătuitori cu experiență, sănătate și de bani, în rest nu am nici cea mai mică emoție că în anul 2036 comuna Smârdan nu va fi acolo unde îi este locul”, a declarat Silviu Zinica în cadrul unei conferințe de presă.

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a salutat venirea în PSD a primarului comunei Smârdan și a declarat:

Dumnealui (n.r. Silviu Zinica) a venit cu propunerea de a veni în PSD, când, după mai bine de doi ani, a văzut că ușa Consiliului Județean este deschisă, că relația de dialog, sfaturile și ajutorul nu sunt condiționate. A zis: vreau și eu să fac parte din echipa asta pentru că această comunitate trebuie să se dezvolte”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Întrebat dacă va fi urmat în PSD de fratele său, Daniel, consilier municipal USR Galați, Silviu Zinica a declarat:

Daniel cred că face o treabă bună acolo unde este. El are alte provocări în momentul de față. Chiar și în acest registru sunt mulțumit de mine, pentru că înțeleg să pun interesele acestei comune departe de orice indicație familială sau interes de moment al familiei. Oamenii care vor să reușească în viață trebuie să reușească prin forțele proprii. Îi urez mult succes! Nu știu dacă îl va afecta (n.r. plecarea din USR). Eu, la ora actuală, nu mai pot să-mi dau cu părerea despre USR, nu ar fi corect. Cred că Daniel Zinica este un jucător important al USR-ului și cred că USR ar face o greșeală dacă l-ar desconsidera, mai ales că face o treabă foarte bună în Consiliul Local Galați”, a mai adăugat Silviu Zinica.

 

Postări asemănătoare

Dănăilă: Grupurile de interese din jurul PSD Brăila au nevoie de bani publici

Sorin Rugină

Alexandru Dănăilă: Conducerea Administraţiei Piețelor confirmă că încasează ilegal chirii de la comercianți

Sorin Rugină

Viorel Ştefan, nominalizat vicepremier în Guvernul Dăncilă

Sorin Rugină