Reperul
Braila Eveniment Social

Transportul în comun este paralizat în Brăila

* De la primele ore ale zilei, angajații Braicar au declanşat un protest spontan, refuzând să iasă pe traseu cu autobuzele și tramvaiele *

De la primele ore ale dimineții, niciun mijloc de transport în comun nu circulă în Brăila. Motivul: angajații Braicar au declanșat un protest spontan, blocând complet activitatea societății.

Oamenii sunt nemulțumiți pentru că negocierile cu managementul societății privind majorarea salarială și alte drepturi solicitate – ore suplimentare, libere, condiții de muncă – au eșuat, dar și pentru că Tribunalul Brăila a decis că este ilegal să intre în grevă de avertisment în această dimineață.

Deși, practic, în acest moment încalcă legea pentru că nu asigură un minim de mijloace de transport care să deservească brăilenii, angajații spun că sunt hotărâți să protesteze oricât e nevoie, până când li se rezolvă cererile.

De partea cealaltă, conducerea Braicar afirmă că a discutat încă de dimineață cu protestatarii, rugându-i să intre pe trasee și să își lase reprezentanții să negocieze o majorare salarială în etape, pe care o poate suporta bugetul.

Directorul societăţii, Cornel Săndulescu, a adăugat că, pentru astăzi, ar fi trebui ca o treime din activitate să fie asigurată, ceea ce nu s-a întâmplat, motiv pentru care va demara o cercetare disciplinară, se vor calcula prejudiciile, iar acestea vor fi solicitate mai apoi în instanță de la cei vinovați pentru această situație.

Între timp, mii de brăileni au întârziat astăzi la serviciu și la școală, pentru că au așteptat în zadar în stații un mijloc de transport în comun.

Postări asemănătoare

Condamnat la închisoare și urmărit național, un focșănean a dat 21 de spargeri de locuințe în Galați înainte de a fi prins și încarcerat

Antoneta Ioniţă: Medicii de familie au o multitudine de probleme, ceea ce va crea în următorii ani o criză a medicinei de familie

Reperul

Galați: A fost semnat contractul pentru noile autobuze

Reperul