Reperul
Eveniment Social

Transportul porcilor este interzis la Galați, pe ambele maluri ale Dunării

* Măsurile speciale au fost instituite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după confirmarea celui de al 14 lea focar de pestă din județul Galați *

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit astăzi pentru a  aproba Planul de măsuri la confirmare în zona de protecție și cea de supraveghere, ca urmare a confirmării focarului de pestă porcină africană în gospodăria situată la ieșirea din municipiul Galați, strada Toamnei, nr. 1.

Astfel, a fost stabilită zona de protecție în jurul focarului, de minimum trei kilometri,  nord – până la Brateș, est – pe un meridian ce trece prin latura estică a Zonei Libere, sud – fluviul Dunărea, vest – până la strada Mihai Bravu. Niciun animal domestic nu poate intra și nu poate părăsi o exploatație din acest areal fără autorizarea medicilor veterinari, iar autoritățile locale vor emite dispoziții de înștiințare și informare a cetățenilor privind măsurile ce trebuie luate pentru limitarea răspândirii bolii. Este, de asemenea, interzisă ieșirea din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și a altor obiecte și deșeuri susceptibile de a transmite pesta porcină africană, iar orice persoană care intră sau iese din exploatații trebuie să respecte măsurile de igienă stabilie.

A fost instituită, de asemenea, zona de supraveghere în jurul focarului, de minimum 10 kilometri, care cuprinde în acest caz municipiul Galați, sat Costi (comuna Vânători), dar și localitățile I. C. Brătianu și Grindu din județul Tulcea. În aceste zone, deplasarea și transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepția cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară. Niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploatație fără autorizare, iar animalele sunt suspuse catagrafierii și supravegherii clinice de către medicii veterinari.

Postări asemănătoare

Doi gălățeni și doi brăileni au obținut titluri de campion național la tenis

Reperul

„Privește-mă cu Inima”, un proiect pentru un viitor mai bun al copiilor cu CES

Reperul

Spărgătorii de bancomate din Galați au fost prinși în Vrancea

Maria Vlad Romaniţă