Reperul
Economic Eveniment Galati Investitii

Tranzacție finalizată | Combinatul siderurgic de la Galați a trecut oficial în portofoliul Liberty Steel

Liberty Steel, parte a grupului GFG Alliance, a preluat astăzi oficial combinatul siderugic de la Galați și alte șase fabrici de oțel și a cinci centre de servicii din Europa, aflate în portofoliul ArcelorMittal.

Într-un comunicat de presă transmis în această dimineață se arată că tranzacția de 740 de milioane de euro va poziționa Liberty în top 10 producători de oțel la nivel global, cu excepția Chinei.

Aceasta este cea mai mare tranzacție într-o singură tranșă realizată de GFG, în urma căreia Alianța ajunge la un număr de aproximativ 30.000 de angajați în 30 de țări.

„Cele șapte unități, care au devenit astăzi parte din Liberty, dețin în total un număr de 14.000 de angajați și includ cele mai importante fabrici de oțel din Ostrava în Republica Cehă și Galați în România, precum și laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) și două fabrici în apropiere de Liège în Belgia. Centrele de servicii se află în Franța și Italia”, se arată în comunicatul remis după tranzacție.

După anunțul făcut astăzi, urmează o evaluare 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienții și furnizorii, va finaliza o analiză cuprinzătoare a fabricilor, pentru a explora oportunitățile de investiții și a dezvolta planuri detaliate ca să stimuleze competitivitatea, să extindă gama de produse și să susțină creșterea vânzărilor.

Liberty Steel a anunțat că își propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unități de producție. Pe termen mediu, Liberty va lua în calcul oportunitatea de a produce oțeluri de o calitate superioară cu un profil de producție mai flexibil.

„Acesta este un pas foarte important pentru noi și un reper în evoluția GFG. Suntem extrem de mândri să primim în familia GFG o echipă solidă, înalt calificată și dedicată. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un viitor promițător și sustenabil pentru industria noastră. Aceste fabrici vor juca un rol cheie în strategia noastră globală de a crea un business sustenabil în industria oțelului, cu un lanț valoric integrat, de la materie brută la produse finite de înaltă calitate, distribuite în piețe competitive”, a declarat Sanjeev Gupta (foto), președintele executiv al GFG.

„Aceste fabrici au o poziționare strategică, operațiuni eficiente cu structuri de costuri competitive și intenționăm să capitalizăm pe aceste baze prin investiții strategice, schimbări în profilul de producție și colaborări cu grupul nostru global”, a fost declarația lui Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globală al Liberty Steel.

Grupul care preia de astăzi combinatul siderurgic din Galați activează în domenii precum energie, minerit, metale, inginerie, logistică și servicii financiare, cu sediul central în Londra și birouri în Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și prezență în aproape 30 de țări din întreaga lume.

GFG Alliance, care are o forță de muncă globală de aproximativ 30.000 de angajați și o cifră de afaceri ce depășește 20 miliarde de dolari, reunește companii integrate din domeniul industrial și din cel al prelucrării metalelor sub brandul “Liberty”; un grup din domeniile: resurse, energie, transporturi și infrastructură – “SIMEC”; Wyelands, o companie specializată în domeniul bancar și servicii financiare, și o companie din domeniul imobiliar, JAHAMA Estates.

Postări asemănătoare

O mamă din județul Galați, anchetată după ce și-ar fi aruncat pruncul în hazna

Maria Vlad Romaniţă

A încălcat ordinul de protecţie dat de Judecătoria Galaţi și s-a ales cu dosar penal

Maria Vlad Romaniţă

Suspiciune de infectare cu noul coronavirus la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați

Maria Vlad Romaniţă