Reperul
Administratie Galati

Trei asociații de proprietari au răspuns inițiativei Primăriei pentru întreținerea spațiilor verzi

* Este vorba despre Asociațiile de Proprietari nr. 302 și nr. 315 din cartierul Micro 16 și despre Asociația de Proprietari nr. 376 din cartierul Micro 17 *

Primăria municipiului Galați informează că trei asociații de proprietari au intrat deja în programul demarat de municipalitate prin care cetățenilor li se oferă posibilitatea să amenajeze și să întrețină spații verzi din oraș. Este vorba despre Asociațiile de Proprietari nr. 302 și nr. 315 din cartierul Micro 16 și despre Asociația de Proprietari nr. 376 din cartierul Micro 17, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei.

„Mă bucură faptul că asociațiile de proprietari au răspuns pozitiv demersului nostru, care are o importantă componentă civică. Între Primărie și cetățeni trebuie să existe parteneriat, dialog și deschidere pentru evoluția proiectelor comunității. Le oferim gălățenilor posibilitatea de a contribui activ la amenajarea și înfrumusețarea spațiilor verzi din oraș: parcuri, grădini sau scuaruri. Inițiativa noastră este bine primită atât de cetățeni, cât și de persoane juridice, care și-au manifestat interesul de a încheia astfel de parteneriate cu Primăria. Așteptăm cât mai multe asociații de proprietari, ONG-uri și companii să se implice, alături de noi, pentru înfrumusețarea orașului”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Asociația nr. 302 a solicitat încheierea unei convenții cu municipalitatea pentru amenajarea și întreținerea unei suprafețe de 5.605 de metri pătrați, solicitând totodată gard viu și gazon, iar Asociația nr. 315 dorește întreținerea unei suprafețe de 2.327 de metri pătrați și a cerut ca municipalitatea să o sprijine cu punerea la dispoziție de gard bordurat și gard viu. Asociația nr. 376 a solicitat să se ocupe de întreținerea unei suprafețe de 5.228 de metri pătrați, având nevoie de gard bordurat și gard viu.

Consiliul Local a aprobat programul de conservare și înfrumusețare a spațiilor verzi din municipiu, prin implicarea persoanelor fizice și juridice, a asociațiilor de proprietari, ONG-urilor și instituțiilor publice. Astfel, cei interesați au posibilitatea să se implice în mod activ pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din municipiul Galați, oferite de Primărie cu titlu gratuit.

Postări asemănătoare

Vineri începe plata ajutorului de 3.000 de lei pentru montarea de centrale termice

Reperul

Acuzaţii grave: Administraţia Pieţelor Brăila a încasat peste 400.000 de euro de la comercianți, fără să aibă contracte cu ei

Reperul

Comisarul european Corina Crețu clarifică situația “îndulcită” de PSD Brăila: Nu există un contract privind construirea podului cu sprijinul UE!

Sorin Rugină