Reperul
Eveniment Galati

Tripletă de bețivi la volan

În ultimele 24 de ore, polițiștii gălățeni au depistat trei bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Primul dintre aceștia, un bărbat de 68 de ani, din sat Frunzeasca, comuna Munteni, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci pe raza localității Gohor, la data de 1 aprilie 2024, în jurul orei 14:25. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al doilea, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Tecuci, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci pe strada 1 Decembrie 1918, din orașul de domiciliu, în cursul nopții trecute, în jurul orei 00:26. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Al treilea, în vârstă de 26 de ani, din comuna Braniștea, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați pe raza localității de domiciliu, la data de 2 aprilie 2024, în jurul orei 01:30. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Primul și al doilea dintre aceștia au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei și au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cazul celui de-al treilea a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost luată măsura sancționării contravențională cu amendă de 3300 de lei pentru conducerea sub influența alcoolului, 3300 de lei pentru lipsa inspecției tehnice periodice a autovehiculului și cu 2000 de lei pentru lipsa asigurării auto obligatorii RCA. Au fost reținute plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare auto.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Incendiu izbucnit de la o țigară

Maria Vlad Romaniţă

Sirian cercetat pentru tentativă la omor

Maria Vlad Romaniţă

UNSAR: România, campioană la accidentele rutiere

Reperul