Reperul
Alegeri Eveniment Galati Politic

Ultimele pregătiri pentru alegerile prezidențiale

Pregătirile pentru alegerile prezidențiale au intrat pe ultima sută de metre. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Prefecturii județului Galați anunță care este stadiul demersurilor necesare pentru organizarea în bune condiții a scrutinului.

Potrivit documentului amintit, în județul Galați au fost amenajate 436 de secţii de votare, din care 176 în municipiul Galaţi și 33 în municipiul Tecuci, numărul total de alegători aflați pe listele electorale permanente este de 522.164.

Monitorul Oficial a repartizat județului Galați 577.295 de buletine de vot, care vor fi preluate pe 2 noiembrie, urmând a fi transportate și depozitate sub pază militară. S-au achiziționat 2.180 de ștampile cu mențiunea „VOTAT”, 436 de ștampile de control, 537.628 timbre autocolante, 1308 broșuri și 3924 de ecusoane pentru membrii birourile electorale ale secțiilor de votare.

Buletinele de vot și toate celelalte materiale necesare votării (ştampilele de control, formularele listei electorale suplimentare, formularele extrasului din listele electorale, formularele necesare pentru consemnarea situaţiilor semnalate de Sistemul informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal, lipici, tuşiere, pixuri, ceară sigiliu, sfoară, dosare mapă etc.) vor fi repartizate în saci pentru fiecare secție, urmând a fi distribuite și predate președinților secțiilor de votare din întreg județul pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 noiembrie 2019.

Transportul buletinelor a fost organizat pe opt trasee în municipiul Galați și nouă trasee în celelalte localități, toate sub pază militară, structurile Ministerului Afacerilor Interne asigurând securitatea și ordinea publică pe întreg parcursul procesului electoral.

Informații actualizate cu privire la procesul electoral se găsesc pe secțiunea specială de pe site-ul Instituției Prefectului – județul Galați: https://gl.prefectura.mai.gov.ro/presedinte-2019/

sau pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne:

https://www.mai.gov.ro/alegeri-prezidentiale-2019/.

Postări asemănătoare

Contrabandă cu arme

Maria Vlad Romaniţă

Noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, la Galați

Reperul

C. Cristache (deputat PMP Galați): ”Trebuie să facem autostradă pentru cea mai mare aglomerare urbană: Galați-Brăila!”

Reperul