Reperul
Eveniment Galati

Un adolescent suspectat că și-a ucis bunica cu un topor

Un adolescent din localitatea Cuza Vodă (jud. Galați) și-a ucis bunica. Bătrâna a fost lovită de mai multe ori cu un topor pentru că se opunea relației pe care neputul său, de 16 ani, o avea cu o fată de 12 ani.

Crima a fost descoperită de o vecina alertată de una dintre mătușile autorului. „Mi-a dat fata ei telefon, mi-a scris pe messenger din Italia că nu răspunde la telefon. A încercat şi o cumătra de-a mea să o sune şi nu a răspuns. Apoi am văzut că este întuneric în casă.
Mi-a fost frică să intru, dar am intrat până la urmă. Am văzut că este ceva suspect, era cu capul în jos învelită cu o pătură pe cap şi mult sânge, aşa că am sunat la 112. A venit poliţia şi după aceea am aflat că i-a dat cu toporul în cap. Am auzit că de la bani a omorât-o, procuratura ne-a spus că a găsit umblat prin casă. Ştia că fata îi mai trimitea bani din Italia. Nu ştiu de relaţia cu fata de 12 ani. L-au prin pe undeva prin sat, l-au luat, l-au dus la anchetă la poliţie aici la noi”, spunea Neculina Drăgan femeia care a descoperit crimă.

Sătenii sunt șocați de cele întâmplate. „Mi-a fost şi frică. Ambulanţă, poliţie, era multă lume. Atunci am aflat că au găsit-o moartă în casă. Să creşti un nepot şi să vină să te omoare în casă…! (…) Îl ştiu de mic, spunea mereu bună ziua, nu era un copil să facă necazuri”, a spus Maria Oprea, vecina victimei.

A fost cerută și intervenția unei ambulanțe, însă cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul.

„Am, fost solicitaţi să intervenim la Cuza Vodă pentru o femeie găsită, aparent, fără suflare. La faţa locului, echipajul a constata că este vorba despre o femeie de 75 de ani, care era decedată, cu leziuni de violenţă pe mai multe zone ale corpului, cu un traumatism cranio-cerebral grav, care probabil a dus şi la deces, cu urme de sânge peste tot, deci cu suspiciune de crimă. Au fost anunţate organele de cercetare penală”, a declarat Mihai Polinschi, director SAJ Galati.

Autorul a fost prins prin sat și adus în fața anchetatorilor. „Din cercetările efectuate până la acest moment a rezultat faptul că între un inculpat minor, în vârstă de 16 ani, şi bunica sa, în vârstă de 75 de ani, avut loc o discuţie contradictorie cauzată de faptul că bunica îi reproşa o relaţie pe care minorul o avea cu o minoră de 12 ani. Urmare a discuţiei, inculpatul s-a înarmat cu un topor cu care i-a aplicat mai multe lovituri bunici sale, lovituri care au provocat mai multe leziuni traumatice, ducând la decesul acesteia”, a declarat Liliana Istrate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Tânărul va fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat de comiterea infracțiunii de omor împotriva unui membru al familiei.

Postări asemănătoare

Circulație restricționată în Micro 18 după o scurgere de gaze

Maria Vlad Romaniţă

S-a lăsat cu dosar penal în cazul căminului în care mai mulți bătrâni s-au infectat cu coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Două mame și copiii lor, la un pas de moarte

Maria Vlad Romaniţă