Reperul
Eveniment

Un bărbat din Brăila a dispărut de pe o macara plutitoare din Port Bazinul Nou Galați

* Bărbatul este căutat de duminică seară, când colegii l-au văzut ieșind din bucătăria navei *

Căutări în Dunăre după ce un bărbat de 58 de ani a dispărut. Bărbatul, originar din județul Brăila, care lucra pe o macara plutitoare în dana 46 din Port Bazinul Nou Galați, a dispărut fără urmă duminică seară. Se pare că bărbatul a fost văzut ultima dată de colegi în momentul în care a ieșit din bucătărie, în pauza de masă. Nu se se știe dacă bărbatul a căzut în Dunăre în timp ce încerca să hrănească peștii sau din alt motiv, cert este că acesta nu a mai fost găsit, motiv pentru care s-a cerut ajutor la 112. La fața locului a ajuns o șalupă de la Poliția de Frontieră, care a fost asistată de un echipaj SMURD, fiind demarate imediat căutările. Din păcate, nu s-a descoperit încă nimic.

Polițiștii de la Transporturi anchetează acum acest caz. ,,Polițiștii de la Biroul Poliția Transporturi Navale au primit un apel prin 112 de la o persoană de pe o macara plutitoare, prin care era anunțat că o altă persoană a dispărut de pe macara. Colegii mei s-au deplasat la fața locului și au constatat că persoana care a dispărut este un bărbat în vârstă de aproximativ 58 de ani care lucra pe acea macara. În momentul în care a ieșit din bucătăria navei pentru a arunca diferite resturi, a dispărut. Colegul acestuia, care a ieșit după circa 10 minute, a constatat dispariția acestuia și a alertat organele de poliție prin 112. În urma cercetărilor efectuate de colegii mei de la Transporturi Navale s-au găsit un fes și o pereche de papuci pe puntea navei. S-au făcut verificări cu ambarcațiunile Poliției de Frontieră și ISU, însă fără rezultat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de siguranță și sănătate în muncă, iar dosarul a fost înaintat la Parchet”, a declarat Viorel Gagu, de la Poliția Transporturi Galați.

Cazul a intrat în atenția inspectorilor de muncă. ,,Se fac deocamdată audieri, vorbim despre un eveniment de muncă. Bărbatul care a dispărut lucra pe aceea macara, poate s-a apropiat prea mult de bordul navei când a vrut să arunce resturi, a căzut și a dispărut în apă, dar acestea sunt presupuneri“, a precizat Viorel Dumitri, de la ITM Galați.

Postări asemănătoare

Scandal în piața din Matca

Maria Vlad Romaniţă

Încă o zi de proteste la ArcelorMittal Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Romulus Iaru, consilier PMP, îi cere demisia directorului Căldăraru

Sorin Rugină