Reperul
Eveniment

Un bărbat din Brăila a dispărut de pe o macara plutitoare din Port Bazinul Nou Galați

* Bărbatul este căutat de duminică seară, când colegii l-au văzut ieșind din bucătăria navei *

Căutări în Dunăre după ce un bărbat de 58 de ani a dispărut. Bărbatul, originar din județul Brăila, care lucra pe o macara plutitoare în dana 46 din Port Bazinul Nou Galați, a dispărut fără urmă duminică seară. Se pare că bărbatul a fost văzut ultima dată de colegi în momentul în care a ieșit din bucătărie, în pauza de masă. Nu se se știe dacă bărbatul a căzut în Dunăre în timp ce încerca să hrănească peștii sau din alt motiv, cert este că acesta nu a mai fost găsit, motiv pentru care s-a cerut ajutor la 112. La fața locului a ajuns o șalupă de la Poliția de Frontieră, care a fost asistată de un echipaj SMURD, fiind demarate imediat căutările. Din păcate, nu s-a descoperit încă nimic.

Polițiștii de la Transporturi anchetează acum acest caz. ,,Polițiștii de la Biroul Poliția Transporturi Navale au primit un apel prin 112 de la o persoană de pe o macara plutitoare, prin care era anunțat că o altă persoană a dispărut de pe macara. Colegii mei s-au deplasat la fața locului și au constatat că persoana care a dispărut este un bărbat în vârstă de aproximativ 58 de ani care lucra pe acea macara. În momentul în care a ieșit din bucătăria navei pentru a arunca diferite resturi, a dispărut. Colegul acestuia, care a ieșit după circa 10 minute, a constatat dispariția acestuia și a alertat organele de poliție prin 112. În urma cercetărilor efectuate de colegii mei de la Transporturi Navale s-au găsit un fes și o pereche de papuci pe puntea navei. S-au făcut verificări cu ambarcațiunile Poliției de Frontieră și ISU, însă fără rezultat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de siguranță și sănătate în muncă, iar dosarul a fost înaintat la Parchet”, a declarat Viorel Gagu, de la Poliția Transporturi Galați.

Cazul a intrat în atenția inspectorilor de muncă. ,,Se fac deocamdată audieri, vorbim despre un eveniment de muncă. Bărbatul care a dispărut lucra pe aceea macara, poate s-a apropiat prea mult de bordul navei când a vrut să arunce resturi, a căzut și a dispărut în apă, dar acestea sunt presupuneri“, a precizat Viorel Dumitri, de la ITM Galați.

Postări asemănătoare

Scandal la Munteni după ce o minoră a fost răpită

Maria Vlad Romaniţă

Au înșelat mai multe firme și apoi au spălat banii. Prejudiciul se ridică la 800.000 de euro

Maria Vlad Romaniţă

13 persoane întorsese din China sunt monitorizate la domiciliu

Maria Vlad Romaniţă