Reperul
Eveniment Galati

Un bărbat din Galați a murit din cauza înțepăturii unui țânțar. Este primul deces de acest fel din țară

* Bărbatul a ajuns la spital plin de înțepături de țânțar și după 12 ore a decedat *

Un bărbat în vârstă de 79 de ani din Galați a murit din cauza virusului West Nile, transmis de înțepătura țânțarilor contaminați. Este primul deces de acest fel din țară.

Bătrânul, care era avea și multiple boli cronice asociate, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase plin de înțepături de țânțar. Era în stare gravă, iar după 12 ore a decedat din cauza unei meningite acute care s-a dovedit a fi provocată de înțepătura unui țânțar infectat cu virusul West Nile.

„Este un caz cu multiple comorbidități, care a fost internat în Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, cu o evoluție fulminantă, care a decedat în spitalul nostru. Este un bolnav de 79 de ani, din Galați, cu pișcături multiple de țânțari. Ancheta este făcută la nivelul DSP Galați. Relațiile pe care le avem din foaia de observație sunt că a intrat în contact cu vectorul la nivelul locației. Bolnavul a fost diagnosticat cu meningo-encefalită acută, cu rezultat pozitiv de la Institutul Cantacuzino București, pozitivitate pentru virusul West Nile”, a declarat Mihaela Debita, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Galați.

Direcția de Sănătate Publică Galați a început ancheta epidemiologică pentru a vedea unde a fost infectat bărbatul decedat, dar a anunțat și toți medicii de familie să raporteze rapid suspiciunile de West Nile. În plus, medicii trebuie să avertizeze populația să se ferească de țânțari.

Direcția de Sănătate Publică Galați a anunțat încă din aprilie toate primăriile din județ să stropească împotriva țânțarilor.

Postări asemănătoare

Și-a reclamat nevasta la 112

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Teste de rezistență la Podul peste Dunăre

Maria Vlad Romaniţă

Se închide strada Domnească!

Reperul