Reperul
Eveniment Galati Social

Un gălățean a pornit o campanie de prevenire a celor care riscă să moară în spitale

 * „Indiferența ucide” stă scris pe tricoul unui gălățean care, după o experiență tragică, se revoltă împotriva sistemului medical și încearcă să convingă oamenii că nu li se respectă nici un drept în spitale, strânge semnături și a făcut și un memoriu la Ministerul Sănătății *

Poartă un tricou inscripționat cu poza partenerei sale de viață, decedată, acuză omul, din cauza unei infecții cu Clostridium, pe care femeia ar fi luat-o dintr-un spital gălățean. Decesul care l-a revoltat și l-a determinat să facă ceva a avut loc în mai și de atunci încoace omul a așteptat cuminte răspunsuri la reclamațiile depuse peste tot. I s-a spus că nu are dreptate și că partenera sa de viață avea deja Clostridium la internare și a decedat din cauza cancerului pulmonar de care suferea.

,,Cine este mulțumit de condițiile medicale din spital și cine nu este? Asta îi întreb pe oameni și le spun și ce drepturi au ca pacienți. Am și un tabel. Am început să fac asta după ce partenera mea a murit, avea cancer pulmonar, dar a murit infectată cu Clostridium difficile aici, în Spitalul de Urgență. Timp de trei săptămâni, cât a avut manifestările bolii, nimeni nu i-a dat un diagnostic. O săptămână aici, la Galați, la Spitalul „Sf. Apostol Andrei” și două săptămâni la Institutul Oncologic din București (IOB). Sunt sigur că a luat infecția de la Galați deoarece aici a fost internată de pe 22 aprilie. Pe 28 a început să se manifeste. Lângă ea era o femeie mai în vârstă care avea diaree, s-a externat odată cu ea. Cred că au aici epidemie de Clostridium și nimeni nu spune nimic. De la IOB, de la București, a trebuit să venim înapoi la Galați, la privat, să facem analizele și atunci a ieșit la iveală infecția cu Clostridium. La cele două spitale de stat nu s-a confirmat infecția cu Clostridium, doar după ce am mers la privat am avut confirmarea, apoi am internat-o iar la Galați“, susținea Ion Apostolache.

Bărbatul este partenerul de viată al profesoarei Jageta Dumitescu, iar după decesul ei a început să facă demersuri și plângeri.

,,Există focare de infecție de acest tip în toate spitalele din țară, mai mult sau mai puțin declarate. Întotdeauna pacienții sunt diagnosticați și vor primi tratamentul corespunzător. Pacienta s-a internat într-o stare extrem de gravă, cu o insuficiență respiratorie acută. Al doilea diagnostic din foaia de observație era Clostridium difficile, analiză cu care a venit de acasă, iar în urma tuturor investigațiilor efectuate inclusiv de nucleul epidemiologic s-a constatat că această infecție era luată de undeva din afara Spitalului Județean Galați. Această pacientă, cât a stat șase zile în Reanimarea Spitalului de Urgență, a fost diagnosticată, investigată de nenumărate ori deoarece avea pe lângă această infecție o tumoră bronhopulmonară cu metastaze multiple în evidență și tratament, întorcându-se recent de la un centru universitar din București, unde primise chimioterapie. S-a încercat din aproape în aproape să o stabilizăm, deși cred că se înțelege cât de grav este diagnosticul de tumoră bronhopulmonară și ce pronostic rezervat are. Să nu uităm că suntem medici, că purtăm halate albe și tot ceea ce se poate face pentru un pacient vom și face“, a arătat dr. Angel Trifan, reprezentantul Spitalului de Urgență Galați.

Chiar dacă toate plângerile îi vor da același răspuns ca la Spitalul de Urgență, bărbatul are de gând să își continue cruciada pentru a informa alți oameni despre ceea ce crede.

Postări asemănătoare

Seară neagră pentru pietoni. Doi bărbaţi au fost răniţi grav în două accidente rutiere în Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Schimbări pe care le va aduce Codului rutier. Polițiștii vor putea amenda șoferii în baza înregistrărilor camerelor de bord sau de supraveghere

Reperul

Cantina de Ajutor Social le oferă asistaților produse alimentare înainte de Paște

Reperul