Reperul
Eveniment Galati Social

Un medic din Galați a fost atacat în clinica în care oferea consultații

* Medicul a depus plângere, iar polițiștii fac o anchetă în acest caz *

Un medic din Galați a postat pe o rețea de socializare imaginile unei agresiuni a cărei victimă a fost acum câtăva vreme, agresiune ce a avut loc la o clinică unde medicul se afla în timpul serviciului. Pe imagini se vede cum medicul este împins, lovit și cade la pământ, autorul fiind un bărbat, probabil rudă a unei paciente.

Înregistrarea poate fi văzută aici.

Medicul, Costache Botezatu, a precizat că face totul public nu din dorința de a se victimiza, ci din revoltă și pentru a-și pune în gardă colegii, care ar putea păți la fel oricând.

Medicul a depus plângere, iar polițiștii fac o anchetă în acest caz.

Sursa foto: Facebook – Costache Botezatu


UPDATE – Anchetă penală în curs în cazul medicului agresat într-o clinică din Galați

„Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acțiunea penală, este necesară și o conștientizare a unor asemenea situații de către toți colegii… Unitatea la care lucrez a chemat imediat paza și Poliția, a făcut toate demersurile legale necesare în asemenea situații. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienți, ajungându-se și la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă!”, a postat medicul agresat pe contul său de socializare. În afară de aceste date, medicul nu a mai dorit să ofere și alte declarații.

Polițiștii au luat măsuri în acest caz, care s-a petrecut pe data de 20 februarie. Inițial, s-a știut de un scandal în clinică și apoi au apărut plângerea și date despre agresiune. „A existat un apel pe numărul unic de urgență 112 de la o clinică medicală din Galați. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au identificat un tânăr de 23 de ani care provocase scandal în interiorul clinicii și pe care l-au sancționat contravențional. Ulterior, a fost depusă o plângere cu privire la faptul că tânărul ar fi agresat un medic angajat al clinicii, plângere în bază căreia polițiștii efectuează acum cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a declarat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Tânărul implicat în agresiune a comunicat, tot pe un site de socializare, că deși regretă că a împins medicul și că acesta a căzut, totul ar fi început în cabinetul medicului, unde, susține tânărul, ar fi intrat cu partenera sa, iar medicul l-ar fi împins afară și l-ar fi insultat. Aceeași sursă susține că medicul a postat acum totul posibil la sugestia altor colegi, cărora însă nu le-ar fi spus ce s-a întâmplat cu adevărat în cabinet.

„Colegiul Medicilor intentionează să reia demersurile, mai vechi, în legătură cu promovarea unui act normativ prin care asemenea agresiuni să fie sancționate la fel ca și ultrajul împotriva autorităților statului, respectiv pedepsele să se dubleze sau chiar să se tripleze. Cred că este singura modalitate prin care asemenea gesturi pot fi descurajate, alături de alte măsuri, să spunem, educative și de coerciție pentru că asemenea acte de agresiune pot sau sigur vor avea efecte și asupra altor pacienți nevinovați, în sensul că este posibil ca și cadrele medicale să ezite să intervină de frica unor agresiuni și aceste ezitări se pot concretiza în cazuri extreme, chiar și cu deces, lucru absolut de neacceptat. Nu au mai avut loc agresiuni în clinici private și, din câte știm noi, nu cred că au mai fost nici în România astfel de agresiuni în clinici private. Este o premieră, o premieră absolut nedorită și este un semnal de alarmă pentru noi toți, pentru a se lua măsurile pentru că asemenea acte să fie aspru pedepsite și să nu se mai repete”, a precizat dr. Mihai Polinschi, vicepreședinte al Colegiului Medicilor Galați.

Rămâne ca polițiștii să stabilească ce s-a întâmplat în acest caz și să ia măsurile impuse prin lege la finalizarea anchetei penale.

Postări asemănătoare

Viață încheiată tragic la doar 17 ani. Un adolescent a murit după ce a căzut de pe un bloc de opt etaje

Maria Vlad Romaniţă

Cele 80 de lebede de la marginea Galațiului, hrănite în continuare de Complexul Muzeal

Maria Vlad Romaniţă

Trei noi decese din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă