Reperul
Eveniment Galati

Un medic rezident din Galaţi s-a declarat la notar donator de organe și țesuturi

* Gestul tău a încurajat și alți oameni să facă același lucru *

Un medic rezident din Galaţi şi-a făcut publică pe un site de socializarea intenţia clară de a deveni donator de organe şi ţesuturi dacă va intra vreodată în moarte cerebrală. A mers şi la notar pentru a perfecta actele. ,,Suntem, din păcate, într-o situaţie destul de delicată, numărul de donatori scade de la an la an, ţara noastră este pe penultimul loc în acest caz, şi am considerat că este momentul să facem o acţiune de genul acesta şi nu am găsit un motiv mai bun decât să mă dau exemplu personal că sunt de acord, în cazul în care mi se întâmplă ceva, Doamne fereşte, sunt de acord ca organele şi ţesuturile mele să fie supuse donării în sensul transplantului. Şi sper ca lucrul acesta să fie urmat de cât mai multe persoane. De ieri, de când am demarat această campanie, am primit foarte multe telefoane şi mesaje de susţine care au spus că şi ei vor face lucrul acesta. Chiar acum m-am întâlnit cu o doamnă doctor care mi-a spus că va merge chiar azi la notar să îmi urmeze exemplul”, a spus dr. Alexandru Nechifor, de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Conducerea spitalului gălăţean, care este dotat pentru prelevarea de organe, susţine acest demers. „Vă post spune că, într-adevăr, este nevoie de donatori, şi orice iniţiativă de acest fel este lăudabilă. Spitalul, ca şi unitate sanitară, este pregătit, are toate resursele – şi materiale, şi umane – pentru prelevarea de organe. Astfel, expresia ”există viaţă după moarte” poate deveni realitate. Şi eu aş face o astfel de hârtie la notariat”, a spus managerul  Spitalului de Urgenţă,  Alina Dobrea.

Alţi medici din spital susţin şi ei acest demers. ,,În primul rând ca om şi în al doilea rând ca medic este extrem de lăudabil gestul colegului nostru, cu atât mai mult că este medic. Sperăm să avem susţinerea populaţiei. Bineînţeles că m-aş înscrie, în primul rând pentru că sunt mamă, şi în al doilea rând pentru că trebuie să rămână ceva după noi”, a spus dr. Corina Manole, de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Gestul făcut de tânărul medic este salutat mai ales de cei care au nevoie de un transplant. ,,Da, este vorba despre un medic tânăr din Galaţi, Alexandru Nechifor, dacă am reţinut bine. Am văzut intenţia lui publică de a-şi dona organele în momentul în care  este în moarte clinică pentru cei care au nevoie de un transplant. Eu aş avea nevoie de un transplant de rinichi. Probleme mele s-au agravat de câteva săptămâni, cu toate că problemele sunt de când eram mic, dar ele s-au agravat”, a declarat Iulian Bunea, un tânăr care vede prin gestul public de asumare a calităţii de donator, de către un medic, o speranţă în plus.

Postări asemănătoare

Arme deținute ilegal, descoperite după percheziții

Maria Vlad Romaniţă

Cuca în carantină din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă

Un sistem de scanare cu raze X funcționează în Vama Giurgiulești

Reperul