Reperul
Social

Un pui de pelican şi două tigroaice siberiene sunt noile atracţii ale Grădinii Zoologice din Galaţi

* Ele vor putea fi admirate în cel mai scurt timp de vizitatorii parcului zoo *

Grădina Zoologică din Galaţi are trei noi „chiriași” începând de astăzi. Este vorba despre un pui de pelican găsit înghețat pe malul Siretului și două tigroaice siberiene aduse de la Circul de Stat din Capitală.

Pelicanul nu şi-a mai putut urma cârdul în migrație și a fost găsit înghețat și rănit, iar polițiștii locali l-au adus la Zoo. În România, pelicanii trăiesc mai mult în Delta Dunării, dar în ultimul timp au putut fi văzuți și prin alte zone, în căutare de hrană. Specialiștii explică faptul că pelicanul a fost adus pe lume foarte târziu și nu a avut suficientă putere să plece alături de confrații săi la lăsarea frigului. Ei nu cred că, la vară, pelicanul va mai putea fi reintegrat.

pelican

Tot astăzi, la Zoo Galați au ajuns  și două tigroaice siberiene care până acum au fost ținute în condiții improprii la Circul de Stat „Globus” din Capitală. Nera și Baghera nu mai sunt folosite în spectacolele de circ şi se vor putea bucura de un spațiu suficient de mare, dar și de o îngrijire mult mai bună, oferită de angajații Grădinii Zoologice din Galați, unde mai sunt încă patru tigri.

Astfel, gălățenii vor avea, în cel mai scurt timp, două noi atracții la Zoo, pentru că atât pelicanul, cât și cele două tigroaice siberiene vor putea fi admirate de vizitatori.

tigru1

Postări asemănătoare

PROIECT. Nu-și vor mai putea face buletin mai mult de 10 persoane la aceeași adresă

Reperul

A fost lansată cartea despre evaluarea performanțelor serviciilor publice locale

Reperul

Vouchere de 500 de lei pentru preșcolari și elevi

Reperul