Reperul
Social

Un student din Galați a inventat un sistem de alertă în caz de infracțiuni, incendii sau acte teroriste

* Acest program poate detecta amenințări de orice fel cu o singură condiție – ca în zonă să existe supraveghere video *

Sistem de alarmare împotriva infractorilor, a incendiilor sau chiar a actelor teroriste. Este invenția unui student gălățean, care, după ce a aflat de tâlhăria care a avut loc într-un bloc din Galați și în urma căreia un bătrân a ajuns la spital, a decis să facă un soft care să scurteze timpul de intervenție. Astfel, programul inventat de studentul gălățean se bazează pe o cameră video și, cu ajutorul inteligenței artificiale, softul detectează un posibil pericol și dă alarma. În acest mod, infracțiunea poate fi oprită mult mai repede, iar forțele de intervenție pot ajunge mult mai rapid la locul faptei.

Marian Leică, student în anul IV la Facultatea de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a lucrat circa trei-patru zile pentru a pune la punct un program care ar putea fi foarte util în combaterea infracționalității și nu numai. Acest program poate detecta amenințări de orice fel cu o singură condiție – ca în zonă să existe supraveghere video. Softul, care se bazează pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, poate da alarma în caz de violență, atac armat sau chiar în cazul unor colete suspecte.

Chiar dacă recunoaște că mai are de lucru la program, studentul gălățean speră să găsească și finanțare pentru implementarea acestuia. Și asta pentru că programul ar putea fi legat și la sistemul de urgență 112.

Costurile programului pot începe de la aproximativ 400-500 de lei, pentru două sau trei camere de supraveghere, cum sunt cele din scările de bloc, și pot ajunge până la câteva mii de lei pentru un sistem complex, care să permită vizualizarea a zeci sau chiar sute de camere de supraveghere.

Postări asemănătoare

Protest inedit: Acuzat de fals deoarece a găzduit fictiv mii de moldoveni în două camere, supărat că este singurul anchetat din reţea

Maria Vlad Romaniţă

Sera de plante exotice va fi gata în 2020

Reperul

Singura grădiniță cu program săptămânal din Galați, închisă din cauza Covid 19

Maria Vlad Romaniţă