Reperul
Braila Eveniment

Un tânăr de 18 ani și opt minori au dat spargeri în serie la societăţi comerciale din Brăila

* Din noiembrie 2017 și până acum, ei au furat din peste 20 de firme din municipiu *

Grupul infracțional a fost destructurat ieri, când trei dintre membrii bandei au fost prinși la câteva ore după ce tocmai dăduseră iama prin şapte societăți comerciale din Brăila.

“Polițiștii Biroului Investigații Criminale au documentat activitatea infracţională a 9 tineri, cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, bănuiţi că ar fi comis mai multe furturi din peste 20 de societăţi comerciale, situate pe raza municipiului. La data de 9 ianuarie a.c., ora 4:30, polițiștii Biroului Ordine Publică i-au depistat pe 3 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, din Brăila, bănuiţi că, în aceeași noapte, ar fi pătruns, prin efracție, forțând lacătele și sistemele de asigurare ale ușilor de acces, în 7 societăţi comerciale de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras diferite bunuri și sume de bani. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale a reieșit faptul că, în perioada noiembrie 2017 – ianuarie 2018, cei trei tineri, împreună cu un alți 6 minori, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, ar fi pătruns, prin efracție, în peste 20 de societăţi comerciale de pe raza municipiului. Prejudiciul, în valoare totală de aproximativ 33.440 de lei, a fost recuperat parțial de polițiști”, informează conducerea IPJ Brăila.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârşirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată. El a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, urmând a fi prezentat Judecătoriei Brăila cu propunere de arestare preventivă. În ceea ce îi privește pe minori, aceștia vor fi cercetați în stare de libertate, rămânând în continuare în atenția polițiștilor.

Postări asemănătoare

20 de persoane infectate cu COVID 19 transferate din Vrancea la Spitalul Județean de Urgență Brăila

Reperul

Incendiatorul mașinilor din Mazepa este jandarm

Maria Vlad Romaniţă

Amendați pentru că nu au stat în autoizolare

Maria Vlad Romaniţă