Reperul
Economic

Unde se pot înscrie firmele pentru a primi microgranturi

Etapa de preînscriere pentru schema de ajutor dedicată microîntreprinderilor româneşti începe pe data de 18 octombrie. Schema de ajutor este intitulată „Măsura 1” va fi relansată pe 25 octombrie şi cu ajutorul ei microîntreprinderile (SRL, PFA sau alţi solicitanţi) fără angajaţi în anul 2019 pot primi sprijin în valoare de 2.000 de euro/beneficiar.

Preînscrierea se poate face pe o platformă dedicată a Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Din 18 octombrie 2021, aplicaţia va permite crearea profilului, a numelui de utilizator şi a parolei pentru noile categorii de beneficiari ai acestei scheme de ajutor, se menţionează în comunicat.

Cu ajutorul semnăturii electronice, solicitanţii vor înregistra atât datele reprezentantului legal sau ale împuternicitului, cât şi datele firmei înfiinţate în anul 2019/II/IF/profesii liberale.

Totodată, ceilalţi aplicanţi eligibili care nu aveau cont pe platforma electronică se vor putea înregistra, după redeschiderea procedurii.

După relansarea din data de 25 octombrie, Măsura 1 va fi deschisă timp de 30 de zile calendaristice, până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului, se precizează în comunicatul MEAT.

Potrivit Ministerului Economiei, la ediţia din acest an a „Măsurii 1” devin eligibili şi beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale şi a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020, ca şi beneficiarii din categoria profesioniştilor, definiţi şi reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfăşoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

Postări asemănătoare

CNPP: Noi reguli pentru pensiile de urmaș

Reperul

Senatorul USR George Dîrcă: ArcelorMittal vinde combinatul de la Galaţi şi pentru că guvernele nu au dezvoltat infrastructura

Reperul

Fondurile alocate programului Noua Casă, EPUIZATE

Reperul