Reperul
Social

Uniunea Europeană ia în calcul solicitarea dozei a treia, pentru călătorii

Creșterea îmbolnăvirilor în Europa ar putea schimba reglementările de călătorie. Astfel, Uniunea Europeană ia în calcul solicitarea dozei a treia, numită „booster” pentru o vacanță fără restricții.

În unele state membre, hotelurile cer deja doza booster pentru a permite cazarea, în altele este aproape imposibil să intrați fără certificatul verde. Există și țări care solicită atât certificatul verde, cât și un test negativ.

Momentan, Comisia Europeană lucrează la o actualizare a certificatului Covid. A treia doză ar putea fi obligatorie pentru prelungirea valabilității documentului, iar decizia urmează să fie anunțată în câteva zile de comisarul european pentru sănătate.

Reamintim că, Certificatul pentru a treia doză poate fi eliberat online pentru cetățenii români, pe certificat-covid.gov.ro unde titularii trebuie să solicite generarea unui act nou, la zece zile de la vaccinare.

Postări asemănătoare

Flashmob cu sute de elevi de ziua educației nonformale

Maria Vlad Romaniţă

A fost semnat contractul colectiv de muncă la ArcelorMittal Galaţi. Vezi aici cu cât cresc salariile în combinat în 2018

Reperul

OMS cere introducerea testelor Covid în școli

Reperul