Reperul
Economic

Următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022

Alocațiile pentru copii cresc în cinci etape de valoare nominală egală, anunța, la începutul anului, Ministerul Finanțelor.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape, acestea ar trebui majorate la 1 iulie cu 20%, însă luna trecută, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an.

“Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor. (…) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea – n.r), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă”, a declarat, luni seara, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare.

Postări asemănătoare

Liberty Galați a investit 7 milioane de Euro într-un echipament de depoluare de ultimă generație

Reperul

Primăria, dată în judecată de firma care a început studiul de fezabilitate pentru tunelul pe sub Dunăre

Maria Vlad Romaniţă

Comisarul european Corina Crețu clarifică situația “îndulcită” de PSD Brăila: Nu există un contract privind construirea podului cu sprijinul UE!

Sorin Rugină