Reperul
Economic Eveniment

USR acuză: ”PNL și PSD au inventat taxa pe soare”

Într-un comunicat de presă transmis pe adresa redacției Reperul.ro, parlamentarii USR acuză Guvernul PSD-PNL că a emis în seara de dinaintea vacanței de Ziua Națională o ordonanță de urgență care inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare.

România este un stat european care dorește să treacă pe energie verde cât mai mult posibil. Primim și o grămadă de bani europeni pentru asta, pe care PSD și PNL nu sunt în stare să îi investească. Acum, inventează o nouă taxă, pentru a opri românii să devină prosumatori. De ce? Pentru că monopolul și piața captivă a companiilor energetice de stat trebuie protejate. Chiar cu prețul sacrificării producției de energie în plină criză energetică”, spune Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR.

USR cere stoparea publicării în Monitorul Oficial a acestei ordonanțe de urgență care pune în pericol toate țintele de investiții în energie regenerabilă. Parlamentarii USR au mai adăugat că statul ar trebui să încurajeze cetățenii și firmele să devină prosumatori și să elimine birocrația în domeniu.

Postări asemănătoare

Seniorii ar putea beneficia, anul viitor, de un nou program tip „a 13-a pensie”

Reperul

Ajutor financiar de până la 1.000 de lei pentru pensionari, din 2023

Reperul

A fost stabilit oficial simbolul care va apărea pe etichetele sticlelor pentru care se va plăti garanție

Reperul