Reperul
Politic

USR: Bugetul pe 2023 este un buget inflaționist și mincinos

“Risipa și iresponsabilitatea fiscală a PNL-PSD continuă” – așa începe comunicatul de presa al USR care, prin vocea liderului Cătălin Drulă, reclamă creșterile de cheltuieli din bugetul anului viitor “pentru a păstra toate privilegiile și sinecurile politicienilor de la putere”.

”În loc să taie din cheltuielile statului pentru a direcționa banii spre investiții, coaliția PSD-PNL continuă risipa, pe spatele românilor și firmelor cărora le-au crescut și le vor crește în continuare taxele și impozitele. Subestimarea cheltuielor și a deficitului bugetar, la pachet cu supraestimarea veniturilor, este subliniată, de altfel, și de Consiliul Fiscal”, spune Cătălin Drulă, președintele USR.

USR a depus peste 500 de amendamente care vizează eliminarea pensiilor speciale și transparentizarea PNDL 3, sprijinirea prosumatorilor din România să producă energie. Conform comunicatului, “bugetul are cifre umflate și estimări nerealiste, fiind fundamentat pe prognozele aceluiași Institut Național de Statistică responsabil pentru măsluirea cifrelor privind creșterea economică din 2022”.

“Cheltuielile statului vor crește semnificativ în 2023: cheltuielile de personal cresc cu 3,59 miliarde lei mai mult, cheltuielile cu bunuri și servicii cresc cu peste 3,5 miliarde lei. Totul din banii obținuți din taxele și impozitele pe care le plătesc cetățenii și firmele. Această creștere de cheltuieli în plină criză este o sfidare la adresa românilor care o duc din ce în ce mai greu, sufocați de inflație, de facturi și de rate mari. Totul este însă prezentat în mod mincinos în proiectul de buget drept o scădere, prin raportare la un PIB umflat cu aproape 156 de miliarde de lei (de la 1.396,2 miliarde lei în 2022 la 1.552,1 miliarde lei proiecția pe 2023)”, se arată în comunicatul USR.

Postări asemănătoare

Primarul în funcție despre competiția din partid pentru alegerile locale: În dreptul măsurătorilor PSD este trecut Pucheanu

Reperul

S-a votat la Galați pentru Republica Moldova

Maria Vlad Romaniţă

Deputatul PNL Alexandru Popa către PSD-iștii brăileni – ”Dacă nu vă răspunde domnul europarlamentar Mihai Tudose la telefon 24h voi intrați în depresie și vă pierdeți busola!”

Reperul