Reperul
Alegeri Politic

USR dorește alegeri anticipate după cele prezidențiale

USR dorește alegeri anticipate după încheierea alegerilor prezidențiale și respinge ideea unui guvern format din alte forțe politice decât PSD, pentru că astfel vor continua să guverneze țara cei care au susținut până acum pe social-democrați și Liviu Dragnea, este de părere liderul Uniunii Salvați România, Dan Barna.

În situația în care moțiunea de cenzură va trece, se deschide posibilitatea reală a alegerilor anticipate. Se va putea propune un premier, Parlamentul va putea să respingă acest premier, se repetă secvența și intrăm în logica alegerilor anticipate. Astfel închidem o criză politică în care românia riscă să alunece. (…) După alegerile prezidenția nu mai este nici un impediment pentru organizarea alegerilor anticipate”, a declarat Dan Barna în cadrul unei vizite făcute astăzi la Galați.

Liderul USR a mai vorbit și despre alternativele la această soluție. El este de părere că un guvern din care să fie exclus PSD, dar la formarea căruia să participe toate forțele politice ce au fost alături de social-democrați până nu de mult nu este o soluție pentru România.

„Ideea de a construi un guvern de mare uniune națională cu toate celelalte forțe, mai puțin PSD, adică exact cu aceia care au fost umăr la umăr cu Dragnea și PSD până acum câteva zile este una perdantă pentru România. Un astfel de guvern nu ar putea să facă nici una din reformele majore de care avem fundamental nevoie”, a mai spus Barna.

Întrebat cum comentează mișcările politice din ultimele zile și intenția partidelor ALDE și PRO România de a-l scoate cursa pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, Barna a declarat că nu crede că mai există o opțiune pentru români în vechea clasă politică.

„Singura strategie care a existat până acum este exact aceasta: vopsim gardul, schimbăm perdelele și ne prezentăm ca o nouă alternativă și ca o nouă opțiune pentru România. După 30 de ani am ajuns aproape la marginea Europei. Ce se întâmplă în aceste zile este încă o încercare în același registru”, a comentat liderul USR și candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Dan Barna s-a aflat astăzi la Galați și Brăila în cadrul campaniei de strângere de semnături pentru înscrierea în cursa elecorală pentru președinția României. Acțiunea de la Galați a cuprins și o vizită la Șantierul Naval Damen.

Postări asemănătoare

Dănăilă (PNL Brăila), despre lipsa proiectelor comune Galați – Brăila: “Cred că problema e la PSD Brăila”

Reperul

Pucheanu: PSD Brăila încearcă să câștige puncte electorale valorificând “neînțelegerile” istorice dintre gălățeni și brăileni

Sorin Rugină

Boboc către Dragomir: Ca primar, le duci toate, bune și rele, bărbătește. Tu vrei să le duci doar pe cele bune. Iar gândești îngust

Reperul