Reperul
Interviu Politic

USR se vede la guvernare în 2024

Recenta demisie a lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al USR a generat  discuții aprinse în spațiul public. Pe de o parte, cele peste 400 de plecări din partid, înregistrate în luna februarie, arată existența unor nemulțumiri legate de colaborarea dintre USR și PLUS. Pe de altă parte, noua conducere interimară, reprezentată de Cătălin Drulă,  vorbește despre unitatea partidului și intenția de “reconectare la electorat”.

Prezent în platoul de filmare Reperul TV, președintele organizației municipale USR Galați, Daniel Zinica, și-a exprimat dorința ca în 2024 USR să se afle la guvernare. “Pentru a fi la Guvernare, e clar că va trebui, la un moment dat, să punem toate scenariile pe masă (…). Să spun că noi putem să implementăm programul nostru de guvernare cu 20 – 25%, aș fi un mare ipocrit. Este clar că trebuie să facem o alianță ori cu PSD, ori cu PNL. Afinitatea noastră ca oameni politici este pe partea de centru dreapta”, a declarat Daniel Zinica.

O eventuală refacere a majorității USR – PNL este văzută ca un proiect ce trebuie să aibă la bază reguli foarte stricte și angajamente clare pe proiectele cuprinse într-un program agreat de liderii celor două partide, crede Silviu Zinica, primarul comunei Smârdan.

Viața ne demonstrează că, în politică, absolut orice variantă e disponibilă pe masă. Din punctul meu de vedere, o colaborare cu PNL trebuie asumată public cu o ”foaie de parcurs”. Exemplu: până pe 15 decembrie, domnule Rareș Bogdan, tăiem pensiile speciale, dacă nu, demisia pe masă. Cine nu susține, pleacă acasă (…).  Abia atunci și doar atunci ne vom trezi din marasmul acesta al campaniilor electorale”, a declarat Silviu Zinica, singurul primar USR din județul Galați.

Pe marginea aceluiași subiect, Silviu Zinica a afirmat că deși nu există o compatibilitate doctrinară între PSD și USR, relațiile profesionale foarte bune pe care le are atât cu președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, cât și cu Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, pot constitui argumente în favoarea realizării unor proiecte viitoare în care cetățeanul este pus pe primul loc.

Postări asemănătoare

“Let’s Start Up! oportunităţi şi provocări”: Conferinţă de antreprenoriat, sâmbătă, la Galaţi

Reperul

Pe 1 iunie, PNL Brăila începe să strângă semnături pentru un referendum de demitere a primarului și dizolvare a CLM

Reperul

A.Popa (PNL Brăila): ”Dacă dispensarele veterinare vor trece în administrarea consiliilor locale, se vor putea accesa fonduri europene pentru modernizarea acestora”

Reperul