Reperul
Braila Eveniment Galati

Vădeni Fly-In 2018: Show aviatic și distracție pentru mii de brăileni și gălăţeni

* Piloții invitați la eveniment s-au delectat la final cu un borș de peşte făcut după o rețetă tradițională lipovenească *

Mii de brăileni și gălăţeni s-au distrat sâmbătă urmărind un miting aviatic de excepție, organizat de Aerial Club Galați pe aerodromul de lângă comuna brăileană Vădeni. Începând cu primele ore ale zilei, cei interesați au putut admira peste 30 de avioane de agrement, motoparapante și motodeltaplane venite din toată țara. Aparatele au făcut demonstrații de zbor, curioșii putând mai apoi să le admire și de aproape, la sol. Ca și în anii trecuți, adrenalina a fost întreținută și de parașutiștii care au făcut salturi demonstrative.

Momentele mult așteptate au fost însă evoluțiile aeronavelor de luptă ale Forțelor Aeriene Române. Au evoluat MIG-uri 21 Lancer, avioane de antrenament IAR 99 și YAK 52, elicoptere IAR 316 B și IAR 330 Puma, de la Baza 86 Aeriană Borcea, Baza 95 Aeriană Bacău, Aerodromul Mihail Kogălniceanu Constanța şi de la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene Buzău.

Surpriza Vădeni Fly-In 2018 a fost, fără doar și poate, vedeta Forțelor Aeriene Române: F 16 Falcon, în evoluție la verticala aerodromului. Aeronavele au evoluat atât individual, cât și în formații, spre încântarea privitorilor.

La sfârșitul zilei, toți piloții invitați să participe la eveniment s-au delectat cu un borș de peşte făcut după o rețetă tradițională lipovenească.

Postări asemănătoare

Scandal în trafic

Maria Vlad Romaniţă

Fermierii din Matca nu vor primi despăgubiri pentru serele distruse de zăpadă

Maria Vlad Romaniţă

Răfuială în stil mafiot

Reperul