Reperul
Eveniment Galati

Val uriaș de noi infectări, la Galați

Siuație critică la nivelul județului Galați din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Au fost 466 de noi cazuri, în ultimele 24 de ore, iar 7 persoane au decedat. În zona de izolator Covid a Spitalului de Urgență, unde sunt 7 containere a câte 5 paturi, seara trecută așteptau 64 de pacienți.

”Spitalul Clinic de Urgență se confruntă cu o avalanșă de cazuri confirmate Covid. Seara trecută, la ora 20.00, am avut 64 de cazuri confirmate în sectorul izolator din cadrul UPU. S-au anunțat toate autoritățile, ulterior au fost transportate 10 persoane la Spitalul CFR, 5 la Spitalul de Boli Infecțioase și 5 la Spitalul Județean la etajul 1. În prezent avem 55 de cazuri în zona de izolator, în containere, dintre care 6 pacienți sunt în stare gravă și au necesitat intubarea. 33 de pacienți cu necesită oxigen și doar 17 sunt fără necesar de oxigen. Am înregistrat în cursul serii, în zona de izolator COVID, 3 decese. Din păcate, deși s-au contactat Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției și toate instituțiile pentru a putea transfera bolnavii, nu sunt locuri“, a precizat dr. Violeta Șapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați.

Autoritățile caută soluții pentru suplimentarea numărului de paturi.

”La momentul actual, situația este destul de critică. Avem 466 de confirmați pozitiv din aproximativ 1600 de teste; vorbim despre o creștere tip avalanșă, ținând cont că în ultimele zile am avut 90, 91 de cazuri. Din această cauză am avut si aseară problemele identificate la UPU a Spitalului de Urgență pentru că presiunea este foarte mare pe medici, având în vedere că toate cazurile venite ajung în UPU. În ceea ce privește alte spitale, nu toate au capacitatea de a asigura oxigenul. Singurul spital  care are 2 linii de oxigen este Spitalul Județean, celelalte având capacitatea redusă. Dar, în acest moment avem 76 de locuri libere în spitale, după suplimentarea acestora. Nu vorbim însă de paturi pentru ATI COVID, deoarece secțiile ATI Covid în județ sunt la capacitate maximă, excepție face ATI COVID de la Spitalul de Copii unde mai este un loc liber din cele 5 ale secției. Vom redeschide secția aferentă Spitalului de Boli Infecțioase de la Spitalul de Psihiatrie și vineri estimăm că vom mai avea încă 20 de paturi cu prize de oxigen la Spitalul Militar“, a precizat Andra Costache, subprefect al județului Galați.

”Media persoanelor cu rezultat pozitiv la boală este, în ultimele zile, de  200-250 de pacienți pe zi. Situația este gravă pentru că din 436 locuri în spitale pentru pentru boala Covid la ora 10 mai erau 76 de locuri. Personalul este subnormat și foarte obosit și de aceea apar sincope la camerele de gardă. Situația nu ar fi fost asta daca lumea s-ar fi vaccinat “, a precizat Liliana Iordăchescu, DSP Galați. La nivelul județului s-au vaccinat astăzi 1342 de persoane, din care 653 cu prima doză. Din cei 7 decedați ai zilei șase erau nevaccinați.

Postări asemănătoare

DSP Galați are din nou director executiv

Maria Vlad Romaniţă

Consiliul Național al Elevilor, despre restructurarea ARACIP: Actul de evaluare a calității din școli nu va mai fi unul autonom și obiectiv

Reperul

Urmărit internațional prins în tren

Maria Vlad Romaniţă