Reperul
Politic

Vasile Varga: Absenteismul de la referendum este un vot de blam la adresa clasei politice

* Deputatul PNL de Brăila consideră că absența masivă a românilor de la urne, la referendumul din weekend pentru redefinirea familiei în Constituție, este o sancțiune gravă la adresa clasei politice *

”Este un vot de blam, pe care românii l-au dat tuturor politicienilor, indiferent de partidele din care provin. Referendumul pentru redefinirea în Constituție a căsătoriei a fost inițiat de o organizație civică. Ei sunt cei care au strâns peste trei milioane de semnături și care au pornit acest demers. Politicul nu avea voie să se amestece cu absolut nimic în acest referendum. Coaliția pentru Familie era singura care avea cădere să facă o campanie de conștientizare, să explice care este scopul referendumului, ce se dorește a fi schimbat. Politicul nu s-a putut, însă, abține și a încercat să confiște acțiunea civică. De data aceasta, românii au fost solidari și au refuzat să meargă la vot. Nu văd alți vinovați decât politicienii pentru ceea ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică”, este opinia deputatului PNL de Brăila, Vasile Varga.

Parlamentarul brăilean consideră că invalidarea referendumului, pe fondul absenteismului, va avea consecințe grave, care se vor resimți în timp. ”La aproape 30 de ani de la Revoluție, am asistat la prima inițiativă civică, pe care clasa politică a compromis-o. Probabil că va trece foarte multă vreme până când cineva, un ONG, o asociație sau pur și simplu un grup de oameni va mai avea curajul să încerce să schimbe ceva prin referendum. S-a compromis nu doar rezultatul în sine, ci a fost compromis un instrument al democrației, care este referendumul. Sper că nu va mai fi nevoie să treacă alți 30 de ani pentru un demers similar, pentru că, dacă există o parte bună a ceea ce s-a întâmplat este că românii au demonstrat că pot fi solidari și nu se lasă ușor manipulați. Alegătorii români au demonstrat că sunt mai maturi, mai lucizi și mai buni decât clasa politică românească”, a concluzionat deputatul liberal Vasile Varga.

Postări asemănătoare

PRO România a prezentat primele măsuri vitale și urgente din planul de țară pentru ieșirea din criză

Reperul

Nicolae Marin (PRO România): Dezaprob o unificare a stângii cu un PSD nereformat

Reperul

Vasile Varga: Guvernul trebuie să retragă Ordonanța 114

Reperul