Reperul
Braila Politic

Vasile Varga: Întârzierea plăților pentru exproprierile de la Podul peste Dunăre, o dovadă de neseriozitate a Guvernului

Vasile Varga, deputat PNL de Brăila, a cerut Guvernului să urgenteze plata contravalorii sumelor aferente suprafețelor expropriate pentru construcția podului peste Dunăre la Brăila. În același timp, Varga a depus o interpelare adresată ministrul Finanțelor Publice în legătură cu acest subiect.

Potrivit spuselor deputatului liberal, încă de la sfârșitul anului 2018, s-a stabilit că guvernul va aloca peste 10 milioane lei pentru exproprierile de pe traseul Podului suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea, din care 9,87 milioane lei sunt repartizate județului Brăila şi 0,478 milioane pentru proprietățile din judeţul Tulcea.

La Cabinetul Parlamentar au venit mai mulți proprietari care s-au plâns că, deși au rămas fără terenuri, pentru că pe acestea se construiește podul, nu au primit nici acum sumele aferente procedurii de expropriere. Din informațiile mele, pentru cele peste 400 de proprietăți expropriate, deținute atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice, încă nu s-au finalizat formalitățile pentru plata sumelor de bani cuvenite. Mult mai grav este faptul că există proprietari de suprafețe de teren arabil, care aveau contract cu Agenția de Plăți în Agricultură și nu mai primesc nici fondurile de care beneficiau de la APIA, tocmai din cauză că terenurile agricole nu mai pot fi folosite în scopul producției agrare. Nu înțeleg: de ce această întârziere, care afectează atâția oameni, dacă banii sunt alocați încă de anul trecut? Este o nouă dovadă de incompetență și neseriozitate din partea actualului Guvern PSD-ALDE și o bătaie de joc la adresa proprietarilor”, explică deputatul Vasile Varga.

Parlamentarul cere guvernului să ia măsuri pentru soluționarea problemei privind plata exproprierilor de pe traseul Podului suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea.

În buna tradiție a birocrației românești, mă aștept să apară contestații și alte litigii juridice care vor prelungi agonia proprietarilor, atât persoane fizice, cât și juridice, care au fost expropriate de terenurile lor aflate pe coridorul de utilitate publică a podului peste Dunăre. Există destule exemple similare pe șantierele de infrastructură rutieră din întreaga țară, din păcate”, mai spune deputatul liberal.

Postări asemănătoare

Șofer băut răsturnat cu mașina într-un canal de irigații din Gropeni

Reperul

Antoneta Ioniță (PNL): ”Persoanele cu handicap vor beneficia de noi facilități, care să le ușureze viața socială”

Reperul

S-au extins categoriile de personal implicate în bătălia COVID – 19 care primesc stimulentul de 2.500 de lei

Reperul