Reperul
Politic Social

Vasile Varga: Proiectul de eliminare a taxei pe apa de ploaie de pe facturile cetățenilor va intra în dezbaterea Camerei Deputaților

* Proiectul a trecut de Senat la sfârșitul lunii mai, iar la mijlocul acestei săptămâni va intra în dezbaterea Camerei, care este for decizional *

Deputatul PNL de Brăila, Vasile Varga, continuă demersurile pentru eliminarea din prevederile legale a plății taxei pe apa de ploaie, care se regăsește abuziv în facturile consumatorilor. Demersurile parlamentarului brăilean urmăresc modificarea şi completarea articolului 36 a Legii 241 din 2006, privind Serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare, astfel încât plata apei de ploaie să revină doar în responsabilitatea autorităţilor locale.

Luni, 2 iulie, Vasile Varga a susținut în Parlamentul României o declarație în care a precizat motivele pentru care această plătă trebuie să dispară de pe umerii cetăţenilor. Odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la actul normativ, consiliile locale vor putea adopta hotărâri pentru scutirea populației de la plata colectării, transportului, epurării și evacuării apelor pluviale, serviciile urmând a fi suportarea din bugetul local, în limita disponibilităților și a sumelor alocate cu această destinație.

„Am inițiat acest proiect legislativ având în vedere nedreptatea la care sunt supuși cetățenii de către furnizorii de servicii de alimentare cu apă și canalizare, precum și de către unele administrații locale. Initiațiva are la bază numeroase petiții si sesizări pe această temă venite din partea consumatorilor, dar și decizii ale instanțelor, care au eliminat plata taxei în diferite comunități. Ca să vă dau un exemplu, numai la Brăila, o petiție în sensul eliminării nedreptăților venite din partea furnizorului de apă și canal a beneficiat de suportul a peste 10.000 de cetățeni. Sper ca săptămâna aceasta să scăpăm de acest bir”, a declarat deputatul Vasile Varga.

Modificarea legii, spune liberalul, va fi un pas important în înlăturarea abuzurilor făcute de furnizorii de apă și canalizare.

Proiectul a trecut de Senat la finalul lunii mai, iar cel mai probabil la mijlocul acestei săptămâni va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

Postări asemănătoare

Secția mobilă ATI COVID nu este încă funcțională

Maria Vlad Romaniţă

Dănăilă: Brăila a rămas fără 15 milioane de euro din buget în doi ani, iar primarul stă cu capul la cutie

Reperul

PNL a finalizat lista candidaților pentru Camera Deputaților și Senat

Reperul