Reperul
Eveniment Galati Social

Vedete din fotbalul autohton vin mâine la Galaţi pentru retragerea lui Daniel Florea

* Florin Cernat, Dorinel Munteanu şi Adi Mutu se numără printre invitaţi *

Gălăţenii sunt invitaţi sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 13:00, la Sala Sporturilor, la un regal fotbalistic ce va reuni nume mari ale sportului cu balonul rotund. “Diamantul” Florin Cernat, Dorinel Munteanu – antrenorul care a transformat Oţelul Galaţi în Campioana şi Supercampioana României în 2011, “briliantul” Adi Mutu şi Cosmin Contra, antrenorul Naţionalei, sunt doar câţiva dintre invitaţii care vor participa la evenimentul “Campionii din Oţel” (vezi afiş în subsolul articolului), care marchează retragerea oficială a lui Daniel Florea din activitatea competițională. Florea, în vârstă de 42 de ani, a fost fundaș timp de 20 de ani, între 1993 şi 2013, la Oţelul Galaţi, Dinamo Bucureşti, Şahtior Doneţk, Metalurg Zaporijia, Metalurg Doneţk şi APOEL FC, încheindu-şi cariera de jucător la Dunărea Galaţi.

Daniel FloreaDespre retragere Florea a declarat, în cadrul ediţiei de joi a emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, că este o idee greu de acceptat pentru un sportiv. “Chiar dacă vrei să accepţi ideea că trebuie să spui odată ‘Gata, stop, trebuie să mai lăsăm şi pe alţii’, ai o frustrare că nu mai poţi să faci ce ai făcut de la o vârstă fragedă. Să joci fotbal, să zicem, 20-25 de ani şi după aceea să pui punct îţi vine foarte greu. Dar trebuie să acceptăm”, a afirmat Florea.

Aurel DraganPrezent în cadrul aceleiaşi emisiuni a fost şi Aurel Drăgan, antrenor cu experienţă de 40 de ani şi profesor la catedra Facultăţii de educaţie fizică şi sport din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”. Vorbind despre sportivii de performanţă, “dom’ profesor” a spus că educaţia este mai importantă decât talentul. “Sunt mai mulţi factori care intervin în viaţa lui: strada, familia, antrenorul, şcoala. El devine un tip educat în momentul în care toţi factorii ăştia intervin în sprijnul lui. Educaţia copilului e mai importantă decât talentul la un  moment dat. (…) Părinţii trebuie să se ocupe de educaţia copiilor, de alimentaţia lor şamd. (…) Unii dintre părinţi înţeleg că din acea taxă pe care o plătesc copiii lor trebuie să joace titulari. Nu! El vine la fotbal ca să îşi dezvolte calităţile”, a afirmat Aurel Drăgan.

Intrarea la turneul old boys “Campionii din Oţel” de sâmbătă, de la Sala Sporturilor, este liberă.

campionii din otel

Postări asemănătoare

Doi spărgători de case au fost arestați

A sunat la 112 supărată că i-a venit bărbatul prea repede acasă

Maria Vlad Romaniţă

Propunere PMP Galaţi: Subvenționarea chiriei din bugetul local, timp de 1-2 ani, pentru victimele violenţei domestice

Reperul