Reperul
Economic

Venituri mai mari pentru cei aflați în CCC, fără a-și pierde indemnizația

OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor prevede faptul că plata indemnizației pentru creșterea copilului nu se suspendă dacă persoana aflată în concediu realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri nete, adică după aplicarea impozitului și a contribuțiilor sociale aferente mai mici de 5 ori cuantumul indemnizației minime de CCC.

Din martie 2022, indemnizație minimă a crescut de la 1.250 lei la 1.314 lei/lună. Astfel, venitul net pe an care nu afectează dreptul la indemnizația de CCC este de 6.570 lei.

Însă, această prevedere va fi schimbată de proiectul de OUG inițiat recent de Ministerul Muncii, iar cei aflați în CCC vor putea primi până la 10.512 lei pe an, venituri nete, fără a-și pierde indemnizație.

Concret, prevederea care va fi introdusă este următoarea: [plata indemnizației nu se suspendă în cazul în care persoana] “realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației (de 1.314 lei, n.red.), cu condiția menținerii întreruperii/suspendării uneia dintre activitățile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizație”.

După ce proiectul va intra în vigoare, cei care vor obține 10.512 lei într-un an, după aplicarea impozitului pe venit și plata contribuțiilor sociale, vor putea să primească în continuare și indemnizația de CCC.

Postări asemănătoare

Proiectul „Adaptare prin DIGITALIZARE formare și dezvoltare de abilități digitale (AD-FDAD)” POCU/860/3/12/143588

Reperul

VIDEO Produse proaspete și de calitate la îndemâna oricui

Reperul

Combinatul siderurgic de la Galați face angajări

Reperul